- אודות התכנית ומידע למועמדים
- About
- צוות התכנית
- קבצים, טפסים ומידע שימושי
-
המקבץ
- גיליון מס' 11
- גיליון מס' 10
- גיליון מס' 9
- גיליון מס' 8
- גיליון מס' 7
- גיליון מס' 6
- גיליון מס' 5
- גיליון מס' 4
- גיליון מס' 3
-
גיליון מס' 2
- על הדברים / דורון קול
- פתח דבר / לילך ניישטט בורנשטיין
- בדרך לשלום / יפתח אברהם
- שלושה פרוייקטים בעקבות אור-נר / יובל דיין
- טלגרפיטי או שקר כלשהו / עמיר לוי
- גורל היצירה טלגרפיטי לשלום
- מפגש עם אמנות אנושית, דב אור-נר / נעה וגנר
- דירה מחפשת דייר / יובל דיין
- מציאות (לא) פרובוקטיבית / ג'ני גרינשפון
- טקסט פוליטי? אני טקסט פוליטי! / אלה ספטל
- שדרת הזהויות / דורון קול
אל: פרופ' ציפי ליבמן
נשיאת מכללת סמינר הקיבוצים
הנדון: גורל היצירה 'טלגרפיטי לשלום'
אנו, סטודנטיות וסטודנטים בתכנית ר"גב למצטיינים במכללה, השתתפנו החודש בסדנת אמנות וחינוך בהנחיית ד"ר לילך ניישטט בורנשטיין. במהלך הסדנה זכינו לפגוש את האמן דב אור-נר ולהיחשף למכלול יצירתו. במסגרת זו התוודענו ליצירה המוצבת בשטח המכללה, שעוררה בנו עניין מיוחד.
היצירה 'טלגרפיטי לשלום' הוקמה בשנת 1978 ונבנתה בתהליך הדרגתי. בתחילה ערך אור-נר שיחה עם סטודנטיות במכללה על שלום ומלחמה. הוא הקליט את השיחה וביקש מהסטודנטיות שיכתבו את מחשבותיהן בנושאים אלה. בהמשך הוטמנו סלילי ההקלטה והניירות במיכל שנקבר בבור בעומק עשרה מטר. לוח אבן שהוצב על הבור מפרט את שלבי הפעולה. יצירה זו, שנוצרה לפני 35 שנה, מצליחה לבטא את תחושותינו בעקבות המלחמה האחרונה בעזה, את הכמיהה לשלום כמו גם התקיעות המתמשכת בהשגתו.
דב נרתם לקחת חלק בסדנה והגיע למכללה במשך יומיים. הוא חלק איתנו את עמדותיו, מחשבותיו וניסיונו, וסייע לנו ביצירת מיזמים אמנותיים מקוריים בהשראת עבודותיו. מיזמים אלה יראו אור עם פתיחת שנת הלימודים תשע"ה בגיליון מיוחד של עיתון תכנית רג"ב למצטיינים, 'המקבץ'.
אנו פונות אלייך בשאלה, בקשה והצעה:
- גורל היצירה עם השינויים המבניים המתוכננים במכללה. היצירה ממוקמת במרחק של כעשרה מטר מהכניסה להולכי רגל ולמכוניות, בשטח החניה הקדמית. כששוחחנו עם דב על עתיד היצירה הוא הביע את רצונו לשמור אותה במקומה הנוכחי. נבקש לעורר את מודעות האדריכלים המתכננים לגבי קיומה של היצירה, ולבחון יחד איתם ועם עם אור-נר את האופן בו תשומר.
- אחזקת היצירה. הסביבה בה מוצבת היצירה מוזנחת ובצמוד לה הוצבו שלושה שלטי הכוונה ואזהרה (תמונות מצורפות). אנו מבקשות להסיר את השלטים, לנקות ולטפח את סביבת היצירה באופן שיכבד אותה.
- העלאת המודעות ליצירה בקרב באי המכללה. כל אחד מאלפי הסטודנטיות והסטודנטים שמגיעים מדי יום למכללה עוברים על פני היצירה, אך בודדים בלבד יודעים על קיומה. אנו רואות חשיבות גדולה בהעלאת המודעות אודותיה. יצירה זו רלוונטית במיוחד לאור אירועי הקיץ האחרון. טלגרפיטי לשלום מתאימה להכיל את התגובות הרגשיות שהתעוררו אצל כולנו בעקבות המלחמה: את הכאב, התסכול וגם את התקווה. יש לנו רעיונות לפעולות שיעוררו את המודעות ליצירה בקרב המרצים, הסטודנטים והסטודנטיות, סגל המכללה ואורחיה. נשמח להציג אותם בפנייך ולגבש במשותף את דרכי הפעולה להשגת מטרה זו.
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה,
אורון דניאל, נטלי יחזקאל, אלונה צור, טליה שטרובל ולילך ניישטט בורנשטיין
בשם 56 משתתפות ומשתתפי סדנת אמנות וחינוך בתכנית רג"ב למצטיינים
עותקים:
דב אור-נר, קיבוץ חצור
משרד אדריכלים מורן פלמוני
משרד אדריכלים קימל אשכולות
מנכ"ל המכללה, צאלה יפה
ד"ר תמר קטקו, ראש תכנית רג"ב למצטיינים במכללה
ד"ר ניר מיכאלי, ראש התכנית למעורבות חברתית
נספח:
תמונה שצולמו בעת הקמת היצירה ב 1978.
תמונה המתעדת את מצבה הנוכחי בספטמבר 2014.