ד"ר תמי הופמן
ד"ר תמי הופמן, עומדת בראש התכנית. מלמדת במכללה מאז 2011 קורסים העוסקים בהיסטוריה וסוציולוגיה של החינוך ובהיכרות עם מערכת החינוך הישראלית. תחומי המחקר שלה הם הממשקים בין מערכת החינוך לצבא, מדיניות חינוך לדמוקרטיה והכשרת מורים. תמי משמשת גם כמנהלת התכנית למדיניות חינוך לדמוקרטיה במכון הישראלי לדמוקרטיה. מורה להיסטוריה בעבר, מעל ל – 20 שנה:
"אני מאמינה מאוד בכוחם של אנשי ונשות החינוך לעשות שינוי שהוא נדרש, היום יותר מתמיד. התכנית שלנו מזמינה אתכם ואתכן למרחב של חשיבה וצמיחה משותפת כדי לאפשר למורות ולגננות להיות מנהיגות חינוכיות בעלות משמעות במרחב הפעולה שלהן"
טליה לוי
טליה לוי, מורה מוסמכת ליוגה ומדיטציה.
רכזת סטודנטים וסגל בתכנית רג"ב למצטיינים.
מבחינתי, יום שלמדתי משהו חדש, הצלחתי להצחיק ולעזור לפחות למישהו אחד הוא יום מספק. משתדלת להיות טובה גם לעצמי ולא רק לאחרים.
בעברי הרחוק הצטיינתי בלא מעט תחומים בחיים: מחול, ספורט ושפות, היום כשאני חלק בלתי נפרד מצוות כל כך מיוחד, מרגישה שחזרתי להיות מצטיינת.
מברכת על הזכות לעבוד בתכנית רג"ב למצטיינים מזה כעשור.
ד"ר תמר קטקו
ד"ר תמר קטקו, ראש מחלקה להוראת מדעי הרוח בפקולטה למדעי הרוח והחברה, במכללת סמינר הקיבוצים.
היסטוריונית, מתמחה בפילוסופיה של ההיסטוריה והחינוך, באתיקה של תודעת זיכרון ובחקר מלחמת העולם השנייה.
אוצרת מוזיאון הלוחם היהודי במלחמת העולם השנייה ע"ש הנשיא חיים הרצוג.
יוצרת סרטים תיעודיים שעוסקים בתחומי המחקר הנזכרים.
מורה ואשת חינוך משנת 1980 ועד היום.
עקרונות חיים:
"מי שחמוץ נשאר בחוץ";
"מי שנעזב – עזוב. מי שנעלב – עלוב";
"קשה – זה עוצמה, קל – זה לא חוכמה".
ד"ר לילך ניישטט
ד״ר לילך ניישטט בורנשטיין חוקרת שירה, אמנות והיסטוריה. מרצה בכירה בחוג לספרות במכללת סמינר הקיבוצים. חוקרת אורחת בחוג לספרות משווה באוניברסיטת הרווארד (2019-2020), ספריה: קריסטבל לס"ט קולרידג' (אבן חושן, 2011), היהודיה שלהם: מותר ואסור בעדויות על השואה (האוניברסיטה העברית ומכון מופ״ת, 2016), מי מפחד מקריסטבל? סיפורה של קבוצות קריאה (גמא והקיבוץ המאוחד, 2017), שיר השירים והפואטיקה של הפרגמנט (רסלינג, 2019), פדגוגיה מתבוננת ותיקון עולם (הקיבוץ המאוחד ומכון מופ״ת, 2022. עריכה בשיתוף נטע בר יוסף-פז).
פרופ' שי פרוגל
פרופ' שי פרוגל, מרצה לפילוסופיה במכללת סמינר הקיבוצים ובאוניברסיטת תל אביב.
עמית בינתחומי במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו. לשעבר, מחנך בתיכון ובחט"ב.
במסגרת רג"ב, מלמד פילוסופיה של החינוך בקורס "אבני דרך" והנחיה אישית בטקסטים פילוסופיים.
מוטו חינוכי: "כל שביכולת מחניך הוא לשחררך, וזה סוד החינוך." (פרידריך ניטשה, מתוך שופנהאור כמחנך).
ד"ר מימי חסקין
ד"ר מימי חסקין, חוקרת ספרות, מרצה ומדריכה פדגוגית. תחומי התמחותה רחבים ומגוונים וביניהם: לאומיות, מזרחיות והוראת ספרות באוויר הפתוח.
ד"ר אדם הישראלי
ד"ר אדם הישראלי, ראש המחלקה לחינוך יסודי וראש החוג לחינוך. בעבר שימש כראש היחידה למעורבות חברתית במכללה. מרצה בתחומים של סוציולוגיה של החינוך והמשפחה ושל מערכת החינוך הישראלית. חוקר סוגיות של אי שוויון בחינוך, את מערכת ההשכלה הגבוהה ואת הקבוצה של סטודנטים שהם דור ראשון להשכלה גבוהה. בשנים האחרונות מחקריו עוסקים במעורבות הורים בתהליכי שינוי פדגוגיים בבתי הספר.
ד"ר נטע בר יוסף
ד"ר נטע בר יוסף, פז חוקרת ספרות מהעולם וייצוגים של טבע, סביבה וקיימות בתוכה, ומלמדת שירה, סיפורת, פדגוגיה מתבוננת ומיינדפולנס.
ד"ר שרון גבע
ד"ר שרון גבע, היסטוריונית וחוקרת מגדר של תולדות ישראל בעת החדשה, מרצה בחוג להיסטוריה במכללת סמינר הקיבוצים. ספרה הראשון, "אל האחות הלא ידועה: גיבורות השואה בחברה הישראלית" בהוצאת הקיבוץ המאוחד (סדרת מגדרים), זכה בפרס של יד בן-צבי לשנת תשע"א. ערכה את קובץ המאמרים "השואה: שעת חינוך" בהוצאת מכון מופ"ת והקיבוץ המאוחד (סדרת קו אדום). ספרה "האשה מה אומרת? נשים בישראל בשנות המדינה הראשונות" יצא לאור בהוצאת מאגנס של האוניברסיטה העברית בירושלים. לצד מחקריה היא כותבת מאמרים ל"הארץ" ומגישה את הפינה השבועית "היה הייתה" על נשים בהיסטוריה בתוכנית הרדיו "סדר יום", כאן ב.
ד"ר נמרוד טל
ד"ר נמרוד טל, היסטוריון העוסק בהיסטוריה של ארצות הברית ובחינוך היסטורי בישראל ובעולם. חבר סגל בכיר בחוג להיסטוריה, במסלול העיוני-תרבותי ובתכנית רג״ב למצטיינים ומצטיינות.
ד"ר עתליה שרגאי
ד"ר עתליה (תולי) שרגאי, היסטוריונית, עוסקת בהיסטוריה של האמריקות ובהיסטוריה מבוססת מקום בישראל. מלמדת בתכנית רג"ב קורסים שבהם יוצאים מהכיתה ומנסים להבין את עצמנו במסגרת ההיסטוריה הכללית והחברה הישראלית, ובנוסף גם מרכזת את המעורבות החברתית בתכנית.
ד"ר ענת אבן זהב
ד״ר ענת אבן זהב, אשת חינוך, מרצה בתכנית רג״ב, קורס יזמות פדגוגית בינתחומית-בינלאומית.
רקע אקדמי ומקצועי שלי: תואר ראשון במתמטיקה (אוניברסיטת תל אביב), ותעודת הוראה במתמטיקה הובילו אותי לשמש מורה למתמטיקה כ 15 שנה.
תואר השני במנהל עסקים (אוניברסיטה העברית), ותואר שלישי (טכניון) המחבר בין לנושא המחקר: ניתוח אסטרטגי של מערכות חינוך-ניהול סיכונים של החינוך למדע וטכנולוגיה בישראל.
היום מדריכה פדגוגית ומרצה גם במכללת אלקסאמי בבאקה אל-גרבייה.
ד"ר דפנה גן
ד"ר דפנה גן, ראש התואר השני בחינוך סביבתי במכללת סמינר הקיבוצים, וראש המרכז לחינוך לקיימות. כאשת חינוך, מחקר ואקטיביסטית חינוכית-סביבתית-חברתית אני מאמינה כי השילוב בין חינוך, מחקר ועשייה בתחומים הנוגעים לחברה, לסביבה ולאקוהומניזם, חשוב לקידום החינוך בארץ ובעולם. כחוקרת ומרצה בתחומי החינוך לקיימות מחקרי עוסקים בחינוך סביבתי במסגרת ההשכלה הגבוהה והכשרת המורים, בבתי ספר ובארגונים סביבתיים. כמו כן, אני עוסקת במנהיגות חינוכית-סביבתית, למידה משמעותית ורב תרבותיות. אני פועלת ומקדמת את יישום הקיימות בסמינר הקיבוצים ובחברה הישראלית.