הבחירה בספרו של סייד קשוע 'גוף שני יחיד', הייתה ברורה מבחינתנו. ההיכרות עם ספרו של קשוע, 'ערבים רוקדים' ועם סדרת הטלויזיה שכתב 'עבודה ערבית', עוררה בנו רצון לקרוא עוד מספריו ולנתח את עבודתו.
לצורך הנחיית המפגש על הספר קראנו את הביוגרפיה של קשוע. הופתענו לגלות שסיפור חייו מקביל בחלקו לסיפורים המופיעים בספר. הבנו שקשוע כותב ממקום אישי וכן וכי רבים מהנושאים העולים בספר מגיעים ממקור ראשון.
כשחשבנו מה נרצה להעביר התחלנו בסיעור מוחות על הספר: מה כל אחת מאיתנו הרגישה לגביו? מה בספר ריגש אותנו? הבנו כי למרות שקשוע מעלה נושא מורכב וקשה - יחסי ערבים-יהודים בארץ - הרי בכתיבתו יש אמפתיה ורגישות לשני הצדדים. כל יכול הקורא לקבל תמונה רחבה ואנושית על המצב. יש לקשוע יכולת נדירה להצליח ולגעת בנקודות הכי אמתיות וכואבות, והוא עושה זאת תוך שילוב של הומור משובח ושפה פשוטה וקולחת.
בשלב הבא ניסינו להגדיר מהו נושא הספר. הגענו למסקנה כי הספר עוסק ברצון של אדם להרגיש שייכות לסביבה בה הוא חי, והתמודדותו עם היחס של חברה אל השונה המנסה להשתלב בה. בעקבות תובנה זו בחרנו להתמקד בדרך בה קשוע מביע את השקפתו על האוכלוסייה היהודית-ישראלית והערבית-ישראלית ועל היחסים המורכבים בין השתים. לכן בחרנו לקרוא בכיתה קטעים ספציפיים מהספר בהם הוא מדגיש את תחושות השוני מנקודות מבט של דמויות שונות.
רצינו להראות עבודות נוספות שלו, ולכן בחרנו להקרין קטע מתוך הסדרה 'עבודה ערבית'. בקטע נכנס גיבור הסדרה עמג'ד לבית "האח הגדול" על מנת להראות את פרצופו היפה של הערבי הישראלי. הקטע משקף באופן הומוריסטי, ועם זאת חד וכואב, את הצביעות הישראלית-יהודית ביחסה אל הערבי-הישראלי. הקטע סיכם כמעט את כל הנקודות שעלו בדיון- כיצד אנו מתייחסים לערביי ישראל? על מה ערבים ישראלים מבקרים את עצמם ועל מה הם מבקרים אותנו היהודים הישראלים? מהו הפער התרבותי-דתי בינינו? מהן הדעות הקדומות לפיהן אנו שופטים זה את זה?
נוסיף ונאמר כי נהנינו מהתהליך. ממליצות בחום על הספר!