תוכנית הלימודים מכשירה מטפלות ומטפלים לשילוב בישול בעבודתם הטיפולית במסגרת פרטנית או קבוצתית וכוללת למידה תיאורטית והתנסות חווייתית בבישול משותף. במהלך הלימודים נחשפים הסטודנטים לשיטת הטיפול הייחודית ומאפייניה כאמצעי תקשורתי יעיל בין המטפל למטופל ולטכניקת טיפול חדשנית באמצעותה ניתן לעבד מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים ותקשורתיים כמו מיומנויות חברתיות, מסוגלות עצמית ודפוסי קשר. הבישול בדומה לאמנות הוא תהליך יצירתי ומהנה המהווה הזדמנות להבעה עצמית וצוהר לעולמו הפנימי, הרגשי והחברתי של המטופל.
מטפלות ומטפלים עם הכשרה והסכמה טיפולית מטעם משרד הבריאות:
המקצועות הרלוונטיים: עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, דיאטנות, פסיכולוגיה וטיפול באמצעות אמנות (עם תואר שני ורישום בי.ה.ת - האגודה הישראלית לטיפול באומנויות).
כל מפגש כולל לימודים עיוניים ומעשיים.
היקף השעות בתוכנית:156 שעות לימוד.
במהלך השנה יתקיימו סדנאות מרוכזות וכן סיור בחווה אקולוגית כחלק מתוכנית הלימודים.
חומרי הגלם כלולים בשכר הלימוד.
אילת ברק נחום, מטפלת בבישול PHD
אפרת פרץ, מטפלת בבישול M.A.
פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים.