Hp Smkb 1900X550

הרשמה אונליין

תוכנית הלימודים מכשירה מטפלות ומטפלים לשילוב בישול בעבודתם הטיפולית במסגרת פרטנית או קבוצתית וכוללת למידה תיאורטית והתנסות חווייתית בבישול משותף. במהלך הלימודים נחשפים הסטודנטים לשיטת הטיפול הייחודית ומאפייניה כאמצעי תקשורתי יעיל בין המטפל למטופל ולטכניקת טיפול חדשנית באמצעותה ניתן לעבד מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים ותקשורתיים כמו מיומנויות חברתיות, מסוגלות עצמית ודפוסי קשר. הבישול בדומה לאמנות הוא תהליך יצירתי ומהנה המהווה הזדמנות להבעה עצמית וצוהר לעולמו הפנימי, הרגשי והחברתי של המטופל.

מועד פתיחה
נובמבר, 2024.
משך הלימודים
תוכנית חד-שנתית.
מתכונת לימודים
פרונטלית- ימי ד', בין השעות 09:00-14:00
התעודה שמקבלים
תעודה מטעם מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאמנויות (ע"ר).
מיקום הלימודים
הלימודים מתקיימים במטבח טיפולי מאובזר ברח' יהודה הלוי 39 בתל אביב. למגיעים ברכבת הקלה: 5 דק מתחנת אלנבי ולמגיעים מרכבת השלום מהתחנה המרכזית: 14 דק הליכה.
גמולים
במסלול אישי באחריות הסטודנט ובכפוף לתנאי משרד החינוך.

קהל היעד

מטפלות ומטפלים עם הכשרה והסכמה טיפולית מטעם משרד הבריאות:

המקצועות הרלוונטיים: עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, דיאטנות, פסיכולוגיה וטיפול באמצעות אמנות (עם תואר שני ורישום בי.ה.ת - האגודה הישראלית לטיפול באומנויות).


תנאי קבלה

  • תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי מוכר בתחום הטיפול – בעלי רישיון ממשרד הבריאות בלבד.
  • מטפלות ומטפלים באמנות עם תואר שני ורישום באגודה הישראלית לטיפול באמנויות - י.ה.ת.  
  • שנתיים ניסיון בעבודה טיפולית.
  • ראיון קבלה קבוצתי.

 

תהליך ההרשמה

  • הרשמה באתר ותשלום דמי רישום.
  • העלאת תעודות ומסמכים רלוונטיים לפורטל מועמד
    (בהתאם לקריטריונים הנדרשים בתנאי הקבלה).
  • ראיון קבלה

 

מבנה  הלימודים

כל מפגש כולל לימודים עיוניים ומעשיים.
היקף השעות בתוכנית:156  שעות לימוד.

 


נושאי הלימוד

  • הקניית כישורים חברתיים באמצעות בישול
  • פיתוח קוגניציה ויכולות מוטוריות
  • שכלול היכולת לקשב ומודעות גופנית
  • שילוב תובנות תזונתיות ומבט רחב על מגוון סוגיות רגשיות הקשורות להזנה
  • תיאוריות שונות העוסקות בקשר בין הזנה לעולם הרגשי
  • השימוש בחושים באכילה ובישול
  • למידה קוגניטיבית ופיתוח יצירתיות באמצעות בישול
  • אכילה רגשית 
  • היבטים משפחתיים של בישול ואכילה

במהלך השנה יתקיימו סדנאות מרוכזות וכן סיור בחווה אקולוגית כחלק מתוכנית הלימודים.

חומרי הגלם כלולים בשכר הלימוד.


ראשות התוכנית:

אילת ברק נחום, מטפלת בבישול PHD 

אפרת פרץ, מטפלת בבישול M.A.


פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים.

מתעניינים בלימודים?
מתעניינים בלימודים 5 מתעניינים בלימודים 5

לקבלת מידע נוסף, אנא מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם:

רוצים לדבר איתנו?