הלימודים בתוכנית חינוך מיוחד בגיל הרך מכשירים את הסטודנטים והסטודנטיות לעבודה עם ילדים במסגרות חינוך רגילות ובמסגרות לחינוך המיוחד.
ההכשרה שלנו מקדמת גישה של הכלה, תפיסת עולם חברתית, הטוענת שהמוקד אינו בתיקון הילדים המוגבלים, אלא בתיקון החברה שסביבם, על ידי הנגשתה והסרת החסמים הפיזיים והלימודיים. תפיסת העולם נובעת מזכותם השווה של כל הילדים לחינוך בחברה בה הם חיים.
גישה זו רווחת בעולם האקדמי מחוץ לישראל ובחלק גדול מהמסגרות החינוכיות בעולם וגם בישראל (כמו התיקון לחוק החינוך המיוחד והקמת מסגרות חינוכיות מכילות). הגננות, הבוגרות שלנו, מוכשרות לעסוק במתח שקיים בין התפיסה החברתית לתפיסה הרפואית.
מטרת ההכשרה היא לצייד את הסטודנטיות והסטודנטים בידע עדכני הקשור בהיכרות עם ילדים, בהתפתחות של ילדים ובשונות הגדולה ביניהם. התוכנית מכשירה לעבודה עם הורים לילדים עם מוגבלויות, לניהול צוות רב תחומי נרחב (מטפלים מהתחומים הפרא-רפואיים, יועצים ופסיכולוגים) וכן נותנת לסטודנטיות ולסטודנטים ידע בבניית תוכניות התערבות וכלים פדגוגיים עכשווים ומגוונים.
בנוסף, עוסקת התוכנית בחוסן האישי-מקצועי של הסטודנטים וביכולת הלמידה שלהם להמשך חייהם המקצועיים. תהליך ההכשרה בתכנית הדרגתי ומשמעותי, מאפשר לסטודנטיות ולסטודנטים שלנו לגבש את זהותם האישית והמקצועית.
הסטודנטיות המתמחות בתוכנית החינוך המיוחד בגיל הרך מסיימות תואר ראשון B.E.d. עם שתי תעודות הוראה: תעודת גננת בחינוך הרגיל ותעודת גננת בחינוך המיוחד.
תכנית הלימודים בחינוך המיוחד בגיל הרך
השנתיים הראשונות מוקדשות ללמידה והתנסות במעונות יום שיקומיים ובגנים בחינוך המיוחד. בשנה השלישית הלימודים ממוקדים בהכלה במסגרות חינוכיות שאינן של החינוך המיוחד.
במהלך הלימודים בתואר נלמדים קורסים מגוונים כגון: סוגיות על הרצף האוטיסטי, משפחתו של הילד המוגבל, התפתחות שפה בגיל הרך, שפת סימנים, מוסיקה ותנועה בגיל הרך, למידה חוץ גנית, גינה לימודית, ועוד.
תנאי קבלה
- בגרות מלאה, בעלי ממוצע בגרות גבוה יוכלו להירשם ללא פסיכומטרי.
- ועדת קבלה - ראיון קבוצתי לאחר ההרשמה לתכנית.