סמסטר ב’, תשע"ט
מפגש ראשון – 17.2.19
1- רן טל
המוזיאון
טל יליד קיבוץ בית השיטה שבעמק יזרעאל. בוגר החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב.
ב - 1996 ביים את הסרט העלילתי הקצר "מלכה לב אדום", יחד עם אתגר קרת, וזכה בפרס האקדמיה. לאחר מכן החל טל להתמקד בעיקר בסרטים תיעודיים, הבולטים שבהם: "דרך בן צבי 67" (1998), "ילדי השמש" (2007), "גן עדן" (2012), ו"המוזיאון" (2017).
המוזיאון הוא סרט שמתבונן, חוקר ומהרהר על מוסד התרבות החשוב בישראל, מוזיאון ישראל.
הסרט עוקב אחר המבקרים, מתבונן במתבוננים, מאזין למספרים, יורד למחסנים, למעבדות ולחדרי הדיונים. מנהל המוזיאון האמריקאי, השומר שהוא גם חזן, האוצר הירושלמי, משגיח הכשרות החרדי, המדריך הפלסטיני והמבקרת שאיבדה את כושר הראייה – אלו הן כמה מהדמויות הלוקחות חלק בשרשרת פעולות שהן בסופו של דבר המוזיאון. שנה וחצי אסף טל חומרים משגרת יומו של המוזיאון, מוסד שמבקש לשקף ולעצב את הזיכרון ואת התרבות הישראלית.
74 דקות, עברית
מפגש שני – 10.3.19
2- טלי מורנו
מאחורי הקלעים של חדשות 13/10
טלי מורנו היא כתבת ומגישת חדשות בחדשות עשר/13, הגישה את התוכנית "שישי" ומגישה את מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ.
מורנו נולדה וגדלה בעכו . את שירותה הצבאי עשתה בגלי צה"ל ובגלגל"צ ולאחר שחרורה הצטרפה לחדשות 10. בתחילה הגישה מבזקי חדשות ועם הזמן, החלה להכין כתבות למהדורת החדשות ולהגיש את מהדורת "חדשות השבת", מהדורת "היום שהיה", מהדורת "חדשות הבוקר" משדרים מיוחדים ומילויי מקום בתוכניות שונות של חברת החדשות.
בשלהי 2009 עזבה מורנו את ערוץ 10 והגישה במשך שנה, יחד עם דן שילון, את תכנית הבוקר של שידורי קשת בערוץ 2.
באפריל 2013 חזרה מורנו לערוץ 10 והחלה להגיש את המגזין "שישי" לצד אלון בן דוד. השניים עשו זאת עד שלהי 2015 ומשנת 2013, מגישה מורנו לסירוגין את המהדורה עם תמר איש-שלום.
מפגש שלישי – 31.3.19
3- אריק לובצקי מארח את מיכל אקרמן פרקש
סדקים
מיכל אקרמן פרקש היא מחזאית, תסריטאית ,במאית ומפיקה.
אקרמן נמנית על יוזמי ומקימי בית הספר "הבמה הארגונית "ומיזם "גבול" מיזם המספק הדרכות על חוק מניעת הטרדה מינית בשילוב הצגות וסרטים.
בשנת 2011 עלתה בתיאטרון גבעתיים ההצגה "בדמי ימיה" עיבוד של אקרמן ליצירתו של עגנון. ובשנת 2015 הועלה המחזה" לכודים" שכתבה אקרמן בהשתתפות מרינה שויף, נטלי עטיה ודן תורגמן בתיאטרון הקאמרי. המחזה עובד לסרט עלילתי בשם "סדקים" אותו ביים אריק לובצקי, מרצה בבית הספר לתקשורת וקולנוע.
"סדקים" – דרמה העוסקת בין מותר ואסור באינטימיות ובקריסת עולמו של עודד, איש אקדמיה מצליח (שמואל וילוז'ני) המואשם בהטרדה מינית על ידי נועה, סטאז'רית העובדת אצלו במחקר מדעי (ליאת אקטע). את הסיפור מלווה נקודת המבט של אשתו מרב (צופית גרנט) וחשבון הנפש מולה.
הסוגיה מתי קשר אינטימי הופך להטרדה מינית או אונס, מהווה היום ויכוח ציבורי נוקב וסוער בחברה הישראלית.
הדרמה "סדקים" מביאה למסך בצורה דרמטית וסוערת את השתקפות כאוס זה בחברה הישראלית, ואת המחיר הקשה שמשלמים הסובבים אותו.
הפרשה מוצגת מנקודת מבטן הסובייקטיבית של כל המעורבים ללא נקיטת עמדה, ובוחנת את הגבולות הדקים והעדינים בין המותר והאסור לצד חולשותיו הבסיסיות של האדם.
כתיבת התסריט לוותה בתחקיר מעמיק עם חוקרי משטרה של עבירות מין, עורכי דין מומחים בתחום, אנשי ציבור שחוו תלונות מסוג זה ונשים נפגעות תקיפה מינית.
הסרט עתיד לצאת לבתי הקולנוע במהלך 2019
78 דקות, עברית
מפגש רביעי 28.4.19
4- רונן לייבמן מארח את רן סלוין
וידאו ארט – קריאת החלומות
רן סלוין, יליד 1967, בוגר בצלאל, אמן רב תחומי.
סלוין הציג תערוכות יחיד בארץ ובעולם וזכה בפרסים רבים: פרס עידוד היצירה (2006), פרס אמן צעיר (1994), פרס הבימוי המקורי לווידאו קליפ (1996) ועוד.
"קריאה לחלומות" הוא סרטו העלילתי המספר את סיפורה של אקו (ממי שימזקי) המפרסמת מודעת ״קריאה לחלומות״ בעיתון ומזמינה אנשים לשלוח לה את תיאור החלום ואת פרטיו. אקו נוסעת ברחבי טוקיו עם הטוסטוס שלה, מבקרת זרים בבתיהם ומציגה בתשלום את הפרשנות שלה לחלומות. החלומות מסתבכים, מחלחלים למציאות והאירועים המסתוריים שמתחילים להצטבר נוגעים בשכן שלה, בחוקר במשטרת תל אביב (יחזקאל לזרוב) החוקר רצח ברחוב אלנבי, בגנגסטר רוסי וידידתו מרימת המשקולות ובאישה קשישה – בסיפור שנפרש בקווים מקבילים.
הסרט הופק בישראל וביפן
84 דקות, אנגלית/עברית/ יפנית
מפגש חמישי - 19.5.19
5- רנא אבו פריחה
אחרייך
רנא אבו פריחה (בערבית: رنا أبو فريحة; ) נולדה בתל שבע, היא במאית סרטי תעודה וצלמת וידאו ישראלית ממוצא ערבי, שהתפרסמה בעקבות סרטה הראשון "אחרייך", המתעד את סיפור משפחתה.
אחרייך وراءك" - מתעד משפחה שלמה שנקרעת בין הגשמת משאלת האם לבין דילמות חברתיות והלכה. תוך כדי תהליך הפרידה מהאם, עמוד התווך של הבית, הסרט חודר לתוך האינטימיות המשפחתית, הסודות והדילמות, ומעלה שאלות נוקבות על זהות נשית ולאומית ועל שייכות לבית.
הוריה של אבו פריחה עזבו באישון לילה את הבית שאביה בנה בתל שבע הבדואית ועברו, אולי "ברחו", לעומר הבורגנית, יישוב יהודי הממוקם במרחק חמישה קילומטרים מתל שבע.
אמה רודיינה, חלתה בסרטן השד ובמשך עשר שנים של התמודדות עם המחלה משאלתה היחידה הייתה להיקבר בעומר. היישוב מעולם לא נתקל או התמודד עם הסוגיה הזו, היכן לקבור את תושביו שאינם יהודים.
אחריך זכה בפרסים רבים: פרס ון ליר לבימוי בתחרות לקולנוע ישראלי תיעודי - פסטיבל ירושלים 2017, פרס הסרט הטוב ביותר של תחרות פורום היוצרים הדוקומנטריים 2018, פרס שולמית אלוני לזכויות אדם 2018 ועוד.
75 דקות , עברית וערבית
מפגש שישי – 2.6.19
6- שחר צפניה
פיניטה לה קומדיה
צפניה הוא במאי, תסריטאי ומפיק , בוגר החוג לקולנוע וטלוויזיה אוניברסיטת תל אביב.
בין עבודותיו: במאי/תסריטאי של "הדיפלומטים" - סדרה דוקומנטרית לכאן 11 ;מפיק שותף ועורך תסריט של הסרט העלילתי "פטר השלישי"; מפיק ראשי ועורך תסריט של הסרט העלילתי "התאבדות" וסדרת הדרמה "חשודה" לערוץ 10 ובמאי/ תסריטאי/ מפיק ראשי של הסרט העלילתי ה"אור השחור".
כמו כן שימש צפניה כמנהל פיתוח ראשוני ועריכת תסריט לסדרות דרמה וסיטקום ב"קשת" ערוץ 2. בנובמבר עלה לאקרנים סרט הקולנוע העלילתי שצפניה ביים יחד עם ויקטור בראון והפיק "פיניטה לה קומדיה" בכיכובם של אסי דיין , אקי אבני וגיא לואל.
"פיניטה לה קומדיה" – הסרט האחרון בכיכובו של אסי דיין המנוח. חלק מהסרט כבר צולם בשנת 2010, אולם העבודה נפסקה לאחר פטירתו של דיין והמפיקים יצאו למשימה מאתגרת איך להשלים את הסרט.
מילותיו האחרונות של המלחין הדגול בטהובן "פיניטה לה קומדיה" מתארות את "מאחורי הקלעים" של סט קולנועי. שני צירי עלילה מקבילים השזורים זה בזה: ציר עלילה אחד מורכב מיום הצילומים האחרון של הסרט על בטהובן והשני מתאר משולש רומנטי של צוות הצילום.
77 דקות, עברית