תוכנית הלימודים לתואר שני בטכנולוגיה בחינוך מציעה מסע מרתק בין עולמות החינוך והטכנולוגיה. לצד לימודי הליבה המשותפים לכלל הסטודנטים, התוכנית מאפשרת בחירה מתוך ארבעה אשכולות התמחות מובנים. אשכולות אלו מאפשרים לסטודנטים להעמיק בתחום שמעניין אותם ולפתח מומחיות ייחודית, תוך שמירה על המסגרת האקדמית המובנית של התואר.
תוכנית הלימודים מורכבת מקורסי ליבה, קורסי מתודולוגיה, ואשכולות התמחות, בהיקף כולל של 18 שעות שנתיות (ש"ש). התוכנית נפרשת על פני ארבעה סמסטרים - שלושה סמסטרים של לימודי תוכן וסמסטר נוסף המוקדש להנחיה בפרויקט הגמר ובעבודת הגמר.
בתוכנית התזה היקף הלימודים הוא 15 ש"ש, עם התאמות בהיקף ותוכן הקורסים כדי לאפשר את עבודת המחקר. לפרטים נוספים לתוכנית התיזה, לחצו כאן.
התוכנית מציעה ארבעה אשכולות לימוד לבחירה, בהיקף של 6 ש"ש, המאפשרים העמקה בתחום ספציפי. האשכולות משלבים תיאוריה ופרקטיקה, ומאפשרים לסטודנטים לפתח מומחיות ייחודית לצד רכישת כלים יישומיים באשכול שבחרו. בכל אשכול מובילים את הלמידה מומחים מהשורה הראשונה בתחומם, המביאים ניסיון עשיר הן מהאקדמיה והן מהשדה החינוכי.
תחום זה מתמקד בפיתוח והובלת תהליכי למידה חדשניים בסביבה דיגיטלית, ומיועד לאנשי חינוך והדרכה המעוניינים להוביל שינוי בתחום העיצוב הפדגוגי. הסטודנטים לומדים כיצד לעצב תהליכי למידה אפקטיביים המשלבים טכנולוגיות מתקדמות, לפתח מרחבי למידה היברידיים המותאמים למאה ה-21, ולהוביל תהליכי חדשנות פדגוגית.
במסגרת הלימודים בתחום, הסטודנטים נחשפים למגוון גישות ומודלים לעיצוב למידה, תוך התנסות בפיתוח והובלה של תהליכי למידה חדשניים. הדגש ניתן על פיתוח היכולת לעצב מרחבי למידה היברידיים (פיזיים ודיגיטליים) מתוך הבנה חינוכית-ערכית ותפיסת הלומד כיצרן ידע.
התחום מתאים לאנשי חינוך, מעצבי למידה, אנשי הדרכה ופיתוח הדרכה בארגונים, ולכל מי שמעוניין להשתלב בתפקידים מובילים במערכות חינוכיות, במגזר העסקי או במגזר השלישי. בוגרי התחום יוכלו להוביל פיתוח והטמעה של פתרונות למידה חדשניים, לעצב סביבות למידה המשלבות טכנולוגיה באופן מושכל, ולקדם תהליכי שינוי פדגוגיים מבוססי מחקר ותיאוריה.
מטרת האשכול היא להעניק לסטודנטים ידע מקיף ומיומנויות פרקטיות בתחום הבינה המלאכותית, תוך דגש על היכרות עם כלים מתקדמים והבנת ההשלכות החינוכיות, האתיות והחברתיות של השימוש בטכנולוגיות אלו. במסגרת הלימודים באשכול, הסטודנטים נחשפים למגוון יישומים של בינה מלאכותית בהוראה ולמידה, כמו גם לאתגרים ולסיכונים הפוטנציאליים שהיא מציבה.
הדגש ניתן על פיתוח אוריינות טכנולוגית והבנה מעמיקה של תהליכי למידה והערכה בעידן שבו הבינה המלאכותית משחקת תפקיד מרכזי. הסטודנטים לומדים כיצד לשלב כלים אלו בתהליכים פדגוגיים, ליצור חוויות למידה מותאמות אישית, ולסייע בהכנת תלמידיהם ועמיתיהם במוסדות החינוך לעתיד שבו הבינה המלאכותית תהיה חלק בלתי נפרד מחייהם המקצועיים והאישיים.
כמו כן, עקב הדינאמיות והשינויים המהירים החלים בתחום הבינה המלאכותית, האשכול מפתח מיומנויות למידה עצמית ולמידה לאורך החיים, למתן כלים לסטודנטים להמשך התפתחות והתעדכנות במקביל להתפתחות הטכנולוגית.
האשכול מקנה תעודה פנימית של המכללה ״מומחה ביישומי בינה מלאכותית AI בחינוך״ בנוסף לתעודת תואר שני (ללא תיזה).
מטרת האשכול היא להכשיר מומחים בהתאמה ויישום של טכנולוגיות מתקדמות עבור לומדים עם צרכים ייחודיים, תוך דגש על פיתוח מומחיות בהנגשת הלמידה והעצמת יכולות הלומדים. האשכול מתמקד בהעמקת הידע התיאורטי והמעשי בתחום הפרעות קשב ולמידה, אוטיזם, הפרעות התנהגות וצרכים מיוחדים נוספים, לצד התמחות ביישומים טכנולוגיים מתקדמים.
במסגרת הלימודים באשכול, הסטודנטים נחשפים למגוון רחב של יישומים טכנולוגיים חדשניים, כולל אפליקציות ייעודיות, מציאות מדומה ורבודה, רובוטיקה חינוכית ופתרונות מייקינג. דגש מיוחד ניתן על הבנת התפקודים הניהוליים ויישום עקרונות של ניתוח התנהגות יישומי בשילוב טכנולוגיה.
הסטודנטים לומדים כיצד להתאים ולפתח פתרונות טכנולוגיים המקדמים למידה אפקטיבית, תוך התחשבות במאפיינים הייחודיים של כל לומד. האשכול מקנה כלים מעשיים להובלת שינוי תפיסתי בגישת הלמידה ושיפור איכות החיים של אוכלוסיות מגוונות בעזרת טכנולוגיה.
האשכול מיועד לאנשי חינוך מיוחד, מטפלים ואנשי מקצוע המעוניינים להרחיב את ארגז הכלים הטכנולוגי שלהם ולהוביל שינוי בתחום.
** תעודה פנימית של המכללה ״מומחה ביישומי בינה מלאכותית AI בחינוך״ בנוסף לתעודת תואר שני (ללא תיזה) מותנית באישור מל״ג.
מטרת התחום היא להכשיר מנטורים ומובילי פרויקטים חינוכיים בתחומים טכנולוגיים או בשילוב טכנולוגיות חדשניות. האשכול מתמקד בהכשרת אנשי חינוך המסוגלים ליזום ולהוביל תהליכי למידה חדשניים המשלבים טכנולוגיות מתקדמות, תוך התמודדות עם תנאי אי-וודאות ואתגרים עתידיים בהשראת תחום החלל. הדגש באשכול זה הוא על פיתוח כישורי חשיבה מיחשובית, יזמות ומנטורינג.
במסגרת הלימודים באשכול, הסטודנטים מתנסים הן כלומדים והן כמנחים במגוון משימות יישומיות המפתחות עבודת צוות ולמידה שיתופית, תוך שימת דגש על פיתוח מיומנויות המאה ה-21. הרציונל הפדגוגי הוא פתרון בעיות בגישת חשיבה מיחשובית בהשראת תחום החלל. המשתתפים לומדים לפתח יוזמות חינוכיות, תוך רכישת כלים ומיומנויות בתכנות, רובוטיקה, בינה מלאכותית ואימרסיב.
* פתיחת האשכולות והתחומים מותנית במספר נרשמים מינימלי.
לסטודנטים המעוניינים להעמיק בתחום המחקר, התוכנית מציעה מסלול תזה. התוכנית, בהיקף 15 ש"ש, מאפשר העמקה מחקרית בתחום הטכנולוגיה בחינוך תחת הנחיה צמודה של חוקרים מובילים. ההרשמה לתוכנית זה מתבצעת בסוף סמסטר א' של שנה א', וקבלה מותנית בראיון אישי והישגים אקדמיים מתאימים בשנת הלימודים הראשונה.
לפרטים נוספים על תוכנית התיזה, לחצו כאן.
03-6902380