נתיבי התכנית מאפשרים לכל אחת ואחד מהסטודנטים שלנו לבחור את תחום ההתפתחות האישית והמקצועית וולבחור את חזון ההובלה שלהם. בתכנית הלימודים ישולבו קורסים ייעודיים וייחודיים לכל נתיב, בנוסף לקורסי הליבה המשותפים לכלל הסטודנטים, כך שבמהלך התואר הסטודנטים ילמדו, יחקרו ויפתחו ידע ייחודי בתחום שיבחרו, מתוך הנתיבים המוצעים.
להלן תיאור שלושת הנתיבים המוצעים:
תחום עיצוב ופיתוח למידה נועד לקדם תהליכי למידה מיטביים ואפקטיביים
תחום עיצוב למידה נועד להכשיר מובילים של תהליכי למידה לאוכלוסיות מגוונות ומעצבי סביבות למידה חדשניות ויזמיות עתירות טכנולוגיה.
בהובלת ד"ר יעל יונדלר
נתיב עיצוב למידה מיועד למי שלמידה מעניינת אותו כתחום עניין/עיסוק והוא שואף לפתח ולהוביל תהליכי למידה, הדרכה והערכה בסביבות למידה עתירות טכנולוגיה ואף להשתלב בתפקידים מרכזיים בתחום זה במגזרים מגוונים כמו, במערכות חינוכיות (פורמאליות ובלתי-פורמאליות), במגזר הממשלתי, במגזר העסקי ובמגזר השלישי. הנתיב אף מיועד למי ששואף לטפח קריירה אקדמית בתחום זה.
* סטודנטים בנתיב זה יכולים להגיש מועמדות לתכנית התיזה.
הנתיב מכשיר את בוגריו:
סדנאות גמר המותאמות לנתיב (אחת לבחירה):
בהובלת ד"ר בטי שרייבר
הלמידה בנתיב מאפשרת להעמיק, להתעדכן ולעדכן את הידע בתחום אוכלוסיות עם הפרעות בקשב ובלמידה, הפרעות התנהגות, אוטיזם ואוכלוסיות נוספות עם צרכים מיוחדים, בצד חידושים בתחום יישומים טכנולוגיים מתקדמים לקידום אוכלוסיות אלה.
הלומדים בנתיב נחשפים למגוון יישומים טכנולוגיים מתקדמים, כגון, יישומים דיגיטליים, וידאו, מציאות מדומה, רובוטים ועוד- כל זאת לצורך התאמת הלמידה לאוכלוסיות אלו. דרישת הקדם היא עניין רב בתחום ורצון לחקור ולהתמקצע בו.
יעדי התכנית
סדנאות גמר ייחודיות לנתיב (אחת לבחירה):
בהובלת ד"ר איילת ויצמן
נתיב מתמקד בתחומים חשיבה מיחשובית, רובוטיקה, מייקינג וחלל בחינוך ובהוראה, תוך פיתוח כישורי מנטורינג ולמידה עצמאית.
תחום החלל התפתח מאוד בשנים האחרונות בעקבות פריצות דרך טכנולוגיות שהופכות אותו לנגיש יותר ומחובר לכל תחומי החיים ולמקצועות עתידיים, ולכן גם חשיבות החינוך בתחום זה גוברת. אנו שמנו לנו למטרה לקדם אנשי חינוך מובילים בהיבטים פדגוגיים-אקדמיים של החלל, מתוך ההכרה בחשיבותו העתידית.
עולם החלל מאפשר עיסוק במגוון היבטים של טכנולוגיה מתקדמת בחינוך, הן כהשראה ודוגמה ליוזמות פורצות דרך, והן כהקשר להתמודדות עם אתגרים בסביבה של אי-ודאות.
הלומדים בנתיב מגיעים מכל תחומי הדעת ומלמדים בכל שכבות הגיל מגן ועד תיכון. הם מתנסים במגוון משימות הדורשות עבודת צוות ולמידה שיתופית, תוך יישום מיומנויות הנדרשות במאה ה-21, כגון: פתרון בעיות, למידה עצמאית, כישורי מנטורינג, מסוגלות וחוסן.
הלמידה מתבצעת במגוון מרחבי למידה: פנים אל פנים, סביבה חוץ כיתתית, מרחב אימרסיבי ולמידה מרחוק, סינכרונית וא-סינכרונית.
אנו משתפים פעולה עם מגוון עמותות המקדמות את החינוך בתחום טכנולוגיה וחלל, בהן SpaceIL D-Mars , הייטקלאס, ספייסלאב וכן עם מיזמים של סוכנות החלל הישראלית.
יעדי הנתיב:
סדנת גמר ייחודית לנתיב טכנולוגיות המחר - ד"ר איילת ויצמן
דרישות קדם: תואר ראשון, ראש פתוח, סקרנות, ונכונות "להמריא" איתנו למחוזות מרתקים ורחוקים.