נתיבי התכנית מאפשרים לכל אחת ואחד מהסטודנטים שלנו לבחור את תחום ההתפתחות המקצועית וההובלה המתאים לחזון שלהם. בתכנית הלימודים ישולבו קורסים ייעודיים וייחודיים לכל נתיב, בנוסף לקורסי הליבה המשותפים לכלל הסטודנטים, כך שבמהלך התואר הסטודנטים ילמדו, יחקרו ויפתחו ידע ייחודי בתחום שיבחרו, מתוך הנתיבים המוצעים.
להלן תיאור שלושת הנתיבים המוצעים:
נתיב פיתוח ועיצוב למידה Learning Design
תחום עיצוב ופיתוח למידה נועד לקדם תהליכי למידה מיטביים ואפקטיביים
בהובלת ד"ר צביה אלגלי
נתיב עיצוב ופיתוח למידה מתאים למי שלמידה מעניינת אותו כתחום ענין ו/או עיסוק, ומעוניין לקבל ידע וכלים ליישום תהליכי למידה העושים שימוש מיטבי בטכנולוגיות מגוונות, למגוון אוכלוסיות. אנחנו מכשירים את בוגרינו להוביל תהליכי למידה הכוללים עיצוב ופיתוח פתרונות למידה אפקטיביים וחדשניים, אשר מבטאים ידע טכנו פדגוגי מעמיק ויכולת יישומית מתקדמת.
יעדי הנתיב:
להעמיד לרשות הבוגרים מגוון כלים יישומיים ורקע פדגוגי שיאפשרו להם להשתלב בקהילת אנשי העוסקים בלמידה, בארגונים מכל המגזרים- חינוכי, עסקי ממשלתי ומגזר שלישי.
לעצב חווית למידה מעשירה ופרודוקטיבית עבור הסטודנטים, באמצעות מפגש בין אנשי חינוך לאנשי למידה בארגונים, לצורך קידום ופיתוח מקצועי.
המפגש הייחודי בין אנשי חינוך לאנשי למידה בארגונים מוליד שפע של רעיונות חדשניים ומספק הזדמנות לבחון סביבות למידה דרך שאלות שאינן מובנות מאליהן, לדוגמה:
- מה הקשר בין מודלים בעיצוב למידה להוראה?
- האם ניתן להיעזר בעקרונות עיצוב ממשק משתמש לתכנון מערך שיעור?
- כיצד יכולה הכיתה להפוך למעבדת למידה?
הנתיב מיועד לאנשי חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי, מעצבי למידה, אנשי הדרכה ולמידה ארגונית, ובעלי תואר ראשון בתחומי עיסוק משיקים.
סדנאות גמר המותאמות לנתיב (אחת לבחירה):
- טכנולוגיה כמנוף ליזמות וחדשנות חינוכית- ד"ר תמי זייפרט
- עיצוב סביבות למידה שיתופיות בעולמות וירטואליים- פרופ' מירי שינפלד
- עיצוב פדגוגי והובלת "קהילה בונה ידע" במרחבים היברידים- ד"ר יעל יונדלר
נתיב חדשנות, חלל ורובוטיקה
בהובלת ד"ר איילת ויצמן
נתיב חדשנות, חלל ורובוטיקה מיועד למורים, אנשי חינוך והדרכה ואנשי עמותות המעוניינים להכיר טכנולוגיות מהמתקדמות ביותר המוצעות כיום ללמידה (כגון רובוטים וחיישנים), וללמוד כיצד ניתן להשתמש בהן בלמידה היברידית, תוך פיתוח מיומנויות המאה ה 21. תפיסת הנתיב הנה לערוך שימוש בתחום החלל כהקשר, השראה ודוגמה ליוזמות פורצות דרך, העושות שימוש בטכנולוגיה מתקדמת כדי להתגבר על אתגרים מורכבים. הדגש בנתיב זה הוא על התמודדות עם אתגרים בעידן של אי-ודאות ובעולם המשתנה באופן תדיר, במקביל להתפתחות מהירה של הטכנולוגיה.
הלומדים בנתיב מתנסים במגוון משימות הדורשות מיומנויות כגון פתרון בעיות, למידה שיתופית, כישורי לומד עצמאי וגם חוסן והתמודדות עם משברים-מיומנויות הנדרשת במאה ה 21 .
הלמידה מתבצעת בכיתות, בחוץ, במרחב אימרסיבי ובשיתוף פעולה עם עמותות המקדמות את החינוך בתחום טכנולוגיה וחלל: SpaceIL D-Mars ועם מיזמים של סוכנות החלל הישראלית.
יעדי הנתיב:
- פיתוח כישורי יזמות בהשראת תחום החלל, בשילוב טכנולוגיות למידה מתקדמות.
- פיתוח כישורי התמודדות עם מציאות מורכבת וחדשה בסביבת אי ודאות (כולל גמישות מחשבתית ולמידה מכשלונות), עם השראה מתחום החלל.
- שימוש בעקרונות חשיבה מחשובית, קוד ורובוטים לצורך פיתוח יכולת של תכנון ופתרון בעיות.
- פרספקטיבה רחבה, כולל היבטים בינתחומיים, רב-תרבותיים ובינלאומיים על טכנולוגיה חדשנית, חלל ורובוטים.
סדנת גמר ייחודית לנתיב: חדשנות, חלל ורובוטים -ד"ר איילת ויצמן
סמינריון פרויקטים המותאם לנתיב (אך ניתן לבחירה): רובוטים בשירות ההוראה והלמידה, בהנחיית ד"ר אלן סליס וכפיר דמרי.
נתיב התאמה ואפיון יישומים טכנולוגיים מתקדמים ללומדים עם צרכים מיוחדים
(חינוך מיוחד)
בהובלת ד"ר בטי שרייבר
נתיב זה מיועד לנשות ואנשי חינוך ומטפלים פרא-רפואיים, עם הכשרה בתחום החינוך המיוחד, אנשי הדרכה ומובילים בעמותות לקידום אנשים עם צרכים מיוחדים ולכל המעוניינים לפתח ולהעמיק בידע בהתאמה ובאפיון יישומים טכנולוגיים מתקדמים לקידומן של אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, לצורך הובלה בשטח.
הלמידה בנתיב מאפשרת להעמיק, להתעדכן ולעדכן את הידע בתחום אוכלוסיות עם הפרעות בקשב ובלמידה, הפרעות התנהגות ואוכלוסיות נוספות עם צרכים מיוחדים, בצד חידושים בתחום יישומים טכנולוגיים מתקדמים לקידום אוכלוסיות אלה.
יעדי התכנית
- לפתח התמקצעות ומומחיות בהתאמות של יישומים טכנולוגיים מתקדמים, אשר תאפשר להוביל בשטח שינוי תפיסתי לגישת הלמידה ולאיכות החיים של אוכלוסיות לומדים עם הפרעות בקשב ובלמידה ולומדים עם צרכים מיוחדים.
- להכיר ולהעמיק את הידע המחקרי בנושא "תפקודים ניהוליים" המאפיינים קשיים באוכלוסיות מגוונות ובחינוך המיוחד.
- להיחשף לתחום "ניתוח יישומי של התנהגות", וללמוד אסטרטגיות ועקרונות התנהגותיים לקידום התנהגות ולמידה באוכלוסיות מגוונות, בהם ניתן לשלב יישומים טכנולוגיים.
- להכיר ולהתעדכן במחקרים חדשניים בדבר יעילות השימוש ביישומים טכנולוגיים מתקדמים בקרב אוכלוסיות היעד.
- להכיר טכנולוגיות מתקדמות כמו אפליקציות ואף לאפיין אותן, שימוש בחשיבה מחשובית ורובוטים, מציאות מדומה ומציאות רבודה, שימוש במקיינג ועוד.
סדנאות גמר ייחודיות לנתיב (אחת לבחירה):
- פיתוח תפקודים ניהוליים באמצעות יישומים טכנולוגיים מתקדמים - ד"ר בטי שרייבר
- חקר וטיפול בבעיות התנהגות באמצעות יישומים טכנולוגיים - ד"ר מיכל הירשמן
- סמינריון פרויקטים מומלץ (ניתן לבחירה): מייקינג לאנשים עם צרכים מיוחדים -דורי אורין