בואו ללמוד מקצוע רב־תחומי המשלב מנהיגות, יזמות וחדשנות.
הערכה ככלי למידה וחדשנות ארגונית
התוכנית לתואר שני – הערכה בחינוך משלבת ממדים של פיתוח מנהיגות, קידום יזמות וחדשנות תוך כדי התנסויות וחוויות למידה מגוונות ומעצימות באמצעות רכישת ידע וכלים מעשיים להערכה חינוכית וחברתית. הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית ירכשו ידע וכישורים מעשיים בהקשר הרלוונטי לשדה שהם מגיעים ממנו, וכן מיומנויות לטובת קידום פעילויות של הערכה, מדידה ובקרה של יחידים, קבוצות וקהילות בארגונים חינוכיים, חברתיים ואחרים.
ראשת התוכנית: ד"ר ליאורה פסקל
ראש תוכנית התזה: ד"ר מיכל לוי-קרן
צוות היגוי התוכנית: ד"ר רינת ארביב אלישיב, פרופ' סמדר דוניצה-שמידט, פרופ' רות זוזובסקי, ד"ר אירית לוי-פלדמן,
פרופ' ציפי ליבמן, ד"ר ליאורה פסקל
צוות היגוי תוכנית התזה: ד"ר אירית לוי-פלדמן, ד"ר מיכל לוי-קרן, פרופ' שוש לשם, ד"ר ליאורה פסקל, ד"ר עדי שרעבי
הופעת השמות הינה לפי סדר א׳- ב׳ של שם משפחה.
אצלנו מכשירים יזמים חברתיים, מעריכי פרויקטים חינוכיים וחברתיים, אנליסטים, מובילי אימפקט במגזר העסקי–חברתי, רכזי הערכה במערכת החינוך, מובילי הערכה ורכזי נתונים ברשויות מקומית. התוכנית מציעה קורסים מגוונים בתחומים של ניהול נתונים וקבלת החלטות, הערכת פרויקטים ותוכניות, יזמות חברתית, מיומנויות עבודה בצוות, פיתוח חשיבה תוצאתית בארגונים, מיון והערכת כ"א בארגונים ועוד. כל זאת ועוד במשך ארבעה סמסטרים של למידה היברידית (שיעורים במכללה, סימולציות, שיעורים מקוונים).
מטרת המסלול היא להכשיר מדריכות, גננות וסייעות להוביל תהליכי הערכה בגן המקדמים אקלים חינוכי תומך, מעשיר ומותאם לצורכי הילדים בגן, המשפחות והקהילה. הסטודנטים ירכשו ידע תאורטי ומעשי במגוון גישות הערכה, תוך פיתוח כלים פרקטיים לגננות, המאפשרים להן להתבונן, לנתח ולהתאים את דרכי העבודה שלהן לצרכים הייחודיים של כל ילד ושל הגן כולו.
התוכנית תשלב הכשרה בפיתוח פרקטיקות הערכה מותאמות לשגרת הגן, לצד למידה מעמיקה על תהליכי אינטראקציה, ויסות רגשי ושיתופי פעולה בקרב ילדים. נוסף על כך, היא תעסוק בהערכת ההקשרים הרחבים של עבודת הגננת, כולל בחינת הקשר עם הורי הילדים בגן, שיתוף הקהילה הקרובה לגן והובלת פרויקטים חברתיים וחינוכיים בגן. הסטודנטיות באשכול ילמדו כיצד להעריך את איכות התקשורת ושיתוף הפעולה עם ההורים, לפתח כלים להעצמת מעורבות קהילתית ולבחון את השפעתם של יוזמות ופרויקטים חינוכיים על התפתחות הילדים ועל הסביבה החינוכית בגן.
לצד התכנים בתחום הערכה, אנו מכשירים בעלי תפקידים הפועלים בצוותים מובילים ומטמיעים תהליכי שינוי מבוססי נתונים. אנשי ונשות חינוך המשמשים בתפקידים אלו מקדמים תרבות של הערכה ולמידה ארגונית, חשיבה תוצאתית ועבודה על פי יעדים.
תחום היזמות הפך למרכזי בעשורים האחרונים בעולם של ארגונים לשינוי חברתי וחינוכי. בתוכנית לתואר שני להערכה בחינוך, אנו מציעים הכרות עמוקה עם המושגים יזמות ויזמות חברתית–חינוכית, ועם הבנת הדמיון והשוני בין מיזמים עסקיים, חברתיים וחינוכיים. אנו בוחנים יחד כיצד למדוד ערך חברתי, ונוסף על כך, הקורסים בתוכנית מקנים ידע וכלים יישומים להערכת תוכניות, יוזמות ופרויקטים. הידע שרוכשים הסטודנטים משמש לתכנון ולביצוע של פעולות הערכה, קריאה ביקורתית של דוחות הערכה והכרות עם המורכבות, הדילמות וההשלכות של הערכה. הסטודנטים מתנסים בכתיבת הצעה להערכת מיזם, פרויקט או תוכנית, והמעוניינים מבצעים הערכה זו.
עם כניסתה של הבינה המלאכותית לעולמנו אנו רואים בה הזדמנות לשמש כעוזר מחקר ועוזר הוראה לשיפור וקידום תהליכי הוראה, למידה והערכה. אנו מלמדים בתוכנית פרקטיקות הוראה חדשניות המשלבות כלי בינה מלאכותית ועורכים התנסויות מעשיות בכלי בינה מלאכותית. בנוסף, אנו מלמדים שימוש מושכל בכלי בינה מלאכותית ולמידת כלים להוראה והערכה בבתי ספר ומוסדות חינוך.