שנה א'
-
יסודות המשחק
מרצים: חוה אורטמןמטרות הקורס: להמשיך לפתח את הכלים האישיים הדרושים לשחקן וללמדו לעבוד על תפקיד במחזה. הנושאים: 1.מחזות ריאליסטיים. 2. מחזות לא ריאליסטיים. 3. עבודות על חומרים שהתלמידים יוצרים.
מטרות הקורס: להמשיך לפתח את הכלים האישיים הדרושים לשחקן וללמדו לעבוד על תפקיד במחזה. הנושאים: 1.מחזות ריאליסטיים. 2. מחזות לא ריאליסטיים. 3. עבודות על חומרים שהתלמידים יוצרים.
- חובה
- שנתי
-
תנועה
מרצים: אריה בורשטייןהקורס נועד לתת מענה לצורך של תלמידי המשחק במסגרת לימודית של תנועה ויצירה בתנועה לקראת עבודתם בתיאטרון מקצועי. יילמדו טכניקות שונות של תנועה ואימפרוביזציה תוך התנסות ובנייה של שפה תנועתית אישית, שכל...
הקורס נועד לתת מענה לצורך של תלמידי המשחק במסגרת לימודית של תנועה ויצירה בתנועה לקראת עבודתם בתיאטרון מקצועי. יילמדו טכניקות שונות של תנועה ואימפרוביזציה תוך התנסות ובנייה של שפה תנועתית אישית, שכלול היכולת והנוכחות הפיזית, הרגישות, ההבעתיות בתנועה והיכולות היצירתיות.
- חובה
- שנתי
-
ניתוח טקסטים
מרצים: ד"ר כנרת נויהקורס משלב לימוד עיוני והתנסות מעשית בתחום ניתוח המחזה ויישומו על הבמה. בסימסטר הראשון נתוודע לשיטות ניתוח מחזה, ובסימסטר השני ניישם את השיטות על סצינות נבחרות מתוך הדרמה היוונית.
הקורס משלב לימוד עיוני והתנסות מעשית בתחום ניתוח המחזה ויישומו על הבמה. בסימסטר הראשון נתוודע לשיטות ניתוח מחזה, ובסימסטר השני ניישם את השיטות על סצינות נבחרות מתוך הדרמה היוונית.
- חובה
- שנתי
-
תולדות התאטרון - יוון ורומא
מרצים: ד"ר כנרת נויקורס הכרות עם התיאטרון הקלאסי ביוון, התפתחותו ומאפייניו המרכזיים מטרות הקורס: להניח את הבסיס להכרת הדרמה והשפה התיאטרונית במערב. הנושאים: מקום התיאטרון בחברה היוונית, אירגון התחרויות הדרמטיות באתונ...
קורס הכרות עם התיאטרון הקלאסי ביוון, התפתחותו ומאפייניו המרכזיים מטרות הקורס: להניח את הבסיס להכרת הדרמה והשפה התיאטרונית במערב. הנושאים: מקום התיאטרון בחברה היוונית, אירגון התחרויות הדרמטיות באתונה, החלל התיאטרוני, המוסכמות הדרמטיות, והתיאטרוניות, היכרות עם המחזאים המרכזיים (טרגדיה וקומדיה), מאפייני המופע (תלבושות ומסיכות, שימוש באביזרי במה, סגנון משחק, מוסיקה).
- חובה
- סימסטר
-
יסודות המשחק
מרצים: טטיאנה קנליס אוליירמשחק עם חצאי מסכות, מהקומקדיה דל ארטה ומאינדונזיה מעבר לעוצמה שמקרינה המסיכה על הבמה, יש בה גם עוצמה רבה עבור השחקן. המסיכה גדולה מאיתנו, יש לה כוח סוחף, מאגי וריטואלי. מצד אחד, היא מסתירה אותנו. מ...
משחק עם חצאי מסכות, מהקומקדיה דל ארטה ומאינדונזיה מעבר לעוצמה שמקרינה המסיכה על הבמה, יש בה גם עוצמה רבה עבור השחקן. המסיכה גדולה מאיתנו, יש לה כוח סוחף, מאגי וריטואלי. מצד אחד, היא מסתירה אותנו. מצד אחר היא מאפשרת לנו לקיים דיאלוג כן ועשיר עם עולם היצרים שבנו, העולם הנסתר של הרגשות הגדולים, של המאוויים שיובילו לפעולות שיפתיעו אותנו בדיעבד. השימוש במסיכות מעניק לשחקן את החופש לבטא את האימפולסים שבאים מתוכו באופן ישיר. ההנאה מהמשחק עם מסכה יוצרת ומגבירה את האמון של השחקן בעולמו הפנימי, משכללת את דמיונו היצירתי ליצירת דמות תאטרלית חדשה ומפתיעה במפגש עם שותפיו על הבמה ועם הקהל. דרך המסיכה מגלה השחקן את מגוון הדמויות הרבות הקיימות בתוכו.
- חובה
- שנתי
-
פיתוח קול ושירה
מרצים: יהלי תורן"תנועת הקול" - קול תנועה ונשימה -כדרך לפיתוח קול. הגוף ככלי נגינה של הקול האנושי - שכלול הקשר גופני קולי כאשר האחד משרת את האחר.
"תנועת הקול" - קול תנועה ונשימה -כדרך לפיתוח קול. הגוף ככלי נגינה של הקול האנושי - שכלול הקשר גופני קולי כאשר האחד משרת את האחר.
- חובה
- שנתי
-
עבודה על טקסט
מרצים: ריקי דסקלבקורס יפתח צהר אל המרכיבים המאפשרים שימוש נכון בקול, כמו :נשימה ויציבה, עבודה על דיקציה וחיפוש אחר "הקול האישי" תוך קריאה בטקסטים מז'אנרים שונים : שירה, סיפורת, תנ"ך ועוד. מטרות הקורס: להכיר וליישם...
בקורס יפתח צהר אל המרכיבים המאפשרים שימוש נכון בקול, כמו :נשימה ויציבה, עבודה על דיקציה וחיפוש אחר "הקול האישי" תוך קריאה בטקסטים מז'אנרים שונים : שירה, סיפורת, תנ"ך ועוד. מטרות הקורס: להכיר וליישם פעולות נשימה ויציבה, להבין כי הן חלק מתהליך הפקת הקול ומן השימוש הנכון בו. להכיר את השפה העברית דרך מרכיביה הפונטיים בדרך לניגון נכון של המילים. להתוודע לסוגים שונים של טכסט ולצורות קריאה בהתאם להם. למצוא את הגמישות שמאפשר הקול האנושי. לחפש אחר "הקול האישי". להבין כי הקול הוא הכלי המרכזי והחשוב ביותר בעבודת השחקן...
- חובה
- שנתי
-
משחק - היבטים אישיים
מרצים: אבי הדרי והראל מוראדהקורס יקנה יסודות בסיסיים בשפת התיאטרון. דגש יינתן על לימוד אילתור והקשר שלו לעבודת השחקן והמנחה בתחום הדרמה. בתהליך העבודה ישולבו טקסטים מתחום הדרמה תוך דגש על השימוש שלהם בעבודת השחקן.כלי הביטוי...
הקורס יקנה יסודות בסיסיים בשפת התיאטרון. דגש יינתן על לימוד אילתור והקשר שלו לעבודת השחקן והמנחה בתחום הדרמה. בתהליך העבודה ישולבו טקסטים מתחום הדרמה תוך דגש על השימוש שלהם בעבודת השחקן.כלי הביטוי התאטרוניים, גוף ,קול ודמיון יהוו בסיס ללימוד השפה התיאטרונית. מטרות הקורס: המחשת הדמיון והשוני בין עבודת התיאטרון הנשענת על שפה ספרותית מול שפת האילתור. דגש יינתן ללימוד כלי עבודת השחקן, עבודת קול, תנועה ושימוש בחלל המפגש כבסיס ללימוד אסתטיקה תיאטרונית.
- חובה
- שנתי
-
תנועה
מרצים: מימי ויזנברגהתנסות חוויתית באילתור בתנועה כמקור לגילוי עצמי ופיתוח היכולת לביטוי אישי באמצעות שפת התנועה. פיתוח קשב ותגובה ספונטנית למתרחש סביב. התנסות בחימום גופני מודרך לפיתוח המודעות ושכלול היכולת הגופנית....
התנסות חוויתית באילתור בתנועה כמקור לגילוי עצמי ופיתוח היכולת לביטוי אישי באמצעות שפת התנועה. פיתוח קשב ותגובה ספונטנית למתרחש סביב. התנסות בחימום גופני מודרך לפיתוח המודעות ושכלול היכולת הגופנית. מטרות הקורס: פיתוח היכולת לאלתר ולהביע באמצעות הגוף. פיתוח קשב ותגובה מהירה מידית וספונטנית למתרחש סביב. הכרות עם מושגי יסוד בתנועה. שכלול היכולת הגופנית ופיתוח מודעות גופנית.
- חובה
- שנתי
-
תולדות התיאטרון מזרח אסיה
מרצים: ד"ר כנרת נויקורס הכרות עם התיאטרון המסורתי במזרח אסיה בכלל ובהודו ויפן בפרט. מטרות הקורס: להכיר מספר סגנונות תיאטרון במזרח אסיה, ולהתוודע לשפה תיאטרונית שונה מזו המוכרת לנו במערב. הנושאים: המוסכמות הדרמטיות וה...
קורס הכרות עם התיאטרון המסורתי במזרח אסיה בכלל ובהודו ויפן בפרט. מטרות הקורס: להכיר מספר סגנונות תיאטרון במזרח אסיה, ולהתוודע לשפה תיאטרונית שונה מזו המוכרת לנו במערב. הנושאים: המוסכמות הדרמטיות והתיאטרוניות (תיאטרון הסנסקריט, קאתאקאלי, נו, קבוקי), מאפייני המופע (תלבושות ומסיכות, שימוש באביזרי במה, סגנון משחק, מוסיקה), עקרונות אסתטיים ותפישת החוויה התיאטרונית.
- חובה
- שנתי
שנה ב'
-
משחק
מרצים: חוה אורטמןמטרות הקורס: להמשיך לפתח את הכלים האישיים הדרושים לשחקן וללמדו לעבוד על תפקיד במחזה. הנושאים: 1. מחזות ריאליסטיים. 2. מחזות לא ריאליסטיים. 3. עבודות על חומרים שהתלמידים יוצרים.
מטרות הקורס: להמשיך לפתח את הכלים האישיים הדרושים לשחקן וללמדו לעבוד על תפקיד במחזה. הנושאים: 1. מחזות ריאליסטיים. 2. מחזות לא ריאליסטיים. 3. עבודות על חומרים שהתלמידים יוצרים.
- חובה
- שנתי
-
פיתוח קול
מרצים: חדווה מלרהקורס נוגע בקשר ביו הגוף לקול, כיחידה אחת בלתי נפרדת האפשרות להשתמש בקול שלנו באופן מוחשי ומודע. שימוש בקול ככלי להעברת מסרים רגשיים ופיזיים ללא מילים. הקשבה פנימית והפקה קולית משוחררת.
הקורס נוגע בקשר ביו הגוף לקול, כיחידה אחת בלתי נפרדת האפשרות להשתמש בקול שלנו באופן מוחשי ומודע. שימוש בקול ככלי להעברת מסרים רגשיים ופיזיים ללא מילים. הקשבה פנימית והפקה קולית משוחררת.
- חובה
- שנתי
-
קרקס
מרצים: ערן לביאאקרובטיקה: רכישת מיומנות פיזית אינה ניתנת להפרדה מפיתוח יכולת ריכוז, מחשבה ורגשות הכרוכים בביצוע אקרובטיקה. מעורבות המשתתפים גורמת להתמודדות עם תרגילים שביצועם מחייב התגברות על פחדים. פיתוח היכולת...
אקרובטיקה: רכישת מיומנות פיזית אינה ניתנת להפרדה מפיתוח יכולת ריכוז, מחשבה ורגשות הכרוכים בביצוע אקרובטיקה. מעורבות המשתתפים גורמת להתמודדות עם תרגילים שביצועם מחייב התגברות על פחדים. פיתוח היכולת למסור את המשקל גופנו ולסמוך לחלוטין על בן/בת הזוג שישמור אותנו בשיווי משקל. תרגילים המחייבים תיאום מושלם בין המבצעים כי רק כך ניתן לבצעם. המשתתפים לומדים כיצד לשמור, לעזור ולתמוך אחד את השני בביצוע האקרובטיקה הנילמדת. ככלל קיים דגש חזק על נושא בטיחות הן בהכנת הגוף לקראת התרגילים והן בשמירה בזמן ביצוע התרגילים עצמם. מושגים שעולים במהלך הקורס: שיווי משקל דינמי וסטטי, מרכז כובד, טונוס שרירים, פוקוס, קואורדינציה גופנית, היכולת להגיע לשליטה ומודעות פרטנית תוך כדי ביצוע מהלכים מורכבים. ההשלכות של רכישת מיומנויות אקרובטיות באה לידי ביטוי בהעצמת הנוכחות הבימתית. דגש על הויזואליה של התרגילים השונים בהקשר בימתי לעומת הגישה האחרת מעולם ההתעמלות המחפשת את הביצוע והסיומת הקלאסית של 'הרמת הידיים' בסוף ביצוע. קישור העשייה הפיזית לעולם התנועתי של הליצן והומור פיזי. הסטודנטים עצמם יכולים ליישם טכניקות משעור זה על-מנת להעשיר את עבודות התנועה שלהם לשעורים משחקיים אחרים. להטוטנות: התירגולים החוזרים מביאים את הסטודנטים לאיכויות גופניות חדשות: שיחרור ותנועה זורמת, זריזות, ניתוח פעולות גופניות והפקת לקחים כטכניקה להתקדמות, קואורדינציה המאפשרת שליטה במערכות מורכבות של ג'אגלינג עם מספר חפצים בו זמנית, או שילוב מיומנויות כגון שיווי משקל עם להטוטנות. קישור לבי"ס לתיאטרון: הסטודנטים עובדים עם אביזרים שונים. אביזר הוא פרטנר על הבמה. שליטה בו ברמה וירטואוזית יוצרת חוייה. העשייה הקרקסית הינה מאוד 'צבעונית' ומקושרת באופן הדוק לעבודת הליצן.
- חובה
- סימסטר
-
עבודה על טקסט
מרצים: ריקי דסקלבקורס יפתח צוהר אל המרכיבים המאפשרים שימוש נכון בקול, כמו :נשימה ויציבה, עבודה על דיקציה וחיפוש אחר "הקול האישי" תוך קריאה בטקסטים מז'אנרים שונים : שירה, סיפורת, תנ"ך ועוד. מטרות הקורס: להכיר ולייש...
בקורס יפתח צוהר אל המרכיבים המאפשרים שימוש נכון בקול, כמו :נשימה ויציבה, עבודה על דיקציה וחיפוש אחר "הקול האישי" תוך קריאה בטקסטים מז'אנרים שונים : שירה, סיפורת, תנ"ך ועוד. מטרות הקורס: להכיר וליישם פעולות נשימה ויציבה, להבין כי הן חלק מתהליך הפקת הקול ומן השימוש הנכון בו. להכיר את השפה העברית דרך מרכיביה הפונטיים בדרך לניגון נכון של המילים. להתוודע לסוגים שונים של טכסט ולצורות קריאה בהתאם להם. למצוא את הגמישות שמאפשר הקול האנושי. לחפש אחר "הקול האישי". להבין כי הקול הוא הכלי המרכזי והחשוב ביותר בעבודת השחקן .
- חובה
- שנתי
-
משחק
מרצים: יענקלה יעקובסוןמטרות הקורס: הפנמה של טכניקות באמנות הסיפור. להקנות כלים שימושיים מתחום אמנות הסיפור למשחק על במה. הנושאים: חיבור בין השחקן לבין הסיפור, גילוי נקודות החוזק והחולשה, פיתוח יכולת דמיון בהעמדת הסיפור,...
מטרות הקורס: הפנמה של טכניקות באמנות הסיפור. להקנות כלים שימושיים מתחום אמנות הסיפור למשחק על במה. הנושאים: חיבור בין השחקן לבין הסיפור, גילוי נקודות החוזק והחולשה, פיתוח יכולת דמיון בהעמדת הסיפור, העמקה בהבנת מצבים שהסיפורים מזמנים, פיתוח נקודות שליטה ושימוש בעין השלישית, מציאת הקצב האישי והזרימה, הבנה שהסיפור אינו מבוסס על מילים בלבד אלא תוצאה של מצבים, מציאת הקסם של האמנות הסיפור.
- חובה
- שנתי
-
תנועה
מרצים: גליה פרדקיןמטרות הקורס: - מודעות גופנית בסיסית - ארגון השלד, זרימת תנועה, תחושת משקל. - שכלול היכולת התנועתית - הרחבת טווח התנועה, גמישות, כוח, ריכוז, שחרור.- גיבוש שפה תנועתית לביטוי אישי ותקשורת. - התייחסות...
מטרות הקורס: - מודעות גופנית בסיסית - ארגון השלד, זרימת תנועה, תחושת משקל. - שכלול היכולת התנועתית - הרחבת טווח התנועה, גמישות, כוח, ריכוז, שחרור.- גיבוש שפה תנועתית לביטוי אישי ותקשורת. - התייחסות לחלל, זמן, קצב.- שימוש בחומרים ובאביזרים.
- חובה
- שנתי
שנה ג'
-
פיתוח קול ושירה
מרצים: שוש רייזמןיכולת הבעה קולית מותנית בהשתלשלות יעילה של המחשבה, הרגש, ופעולות השרירים. בשיעור התלמידים יונחו אל ההתכוונות הנכונה, המובילה אל הרגש הנכון, ואל פעולות השרירים הנחוצות, תוך ביטול הפעולות הלא נכונות....
יכולת הבעה קולית מותנית בהשתלשלות יעילה של המחשבה, הרגש, ופעולות השרירים. בשיעור התלמידים יונחו אל ההתכוונות הנכונה, המובילה אל הרגש הנכון, ואל פעולות השרירים הנחוצות, תוך ביטול הפעולות הלא נכונות. מטרות הקורס: מטרת הקורס היא להביא את התלמידים אל הפקת קול הבעתית ומשוחררת. הנושאים: נשימה, דיקציה, תמיכה, דיוק אינטונציה, בניית פראזה, אינטרפרטציה. דרכי הוראה: מעבר לתרגילים משותפים לכולם, ההתייחסות היא אישית, בוחנת את קשייו של כל אחד בנפרד, ומציעה דרכים להתגבר עליהם.
- חובה
- שנתי