הידר עיצוב

אם חלמתם להפוך את העולם למקום טוב יותר דרך תחום העיצוב – בית הספר לעיצוב של מכללת סמינר הקיבוצים הוא המקום בשבילכם! בית הספר מציע תוכנית לימודים ייחודית בעיצוב, המשלבת עיצוב טוטאלי וחינוך כשתי דרכים משלימות המשפיעות על המציאות ויכולות לשנות אותה.

התעודות והתארים
תואר ראשון B.Ed.Des. תעודת הוראה בעיצוב לחינוך העל-יסודי
משך התוכנית
ארבע שנות לימוד
מיקום
הלימודים מתקיימים בלב תל אביב, בקמפוס אמנויות, רח' אחד העם 9, תל אביב

ראש בית הספר: דורי אוריין

למי מיועדת התוכנית

התוכנית מיועדת לסטודנטיות ולסטודנטים אכפתיים, סקרנים ומעורבים, המעוניינים ללמוד טווח רחב של תחומים – מפיתוח אפליקציות, דרך צעצועים ומשחקים ועד מיתוג – ולעבוד במקצוע מבוקש ובעל השפעה על החיים של כולנו.

נקודת המוצא שלנו  

אנו מאמינים שעיצוב הוא כוח-על המאפשר למעצב או למעצבת להשפיע על המציאות, על ידי יצירת מותגים המעודדים חיים טובים ובריאים יותר או עיצוב משחקים המלמדים ערכים, ובאמצעות תכנון מוצרים לכלל האוכלוסיות, ובכלל זה בני אדם עם צרכים מיוחדים, פיתוח אפליקציות שייטיבו עם חיינו, ופיתוח לומדות ללמידה בשיטות חינוך חדשות. מתוך תפיסה זו, במסגרת הלימודים, איננו מסתפקים בתחום הבעה יחיד, אלא מלמדים מגוון סוגי מדיה כדי להשיג את מרב סוגי ההשפעה. זו גם נקודת המוצא בתוכנית, המשלבת בין לימודי עיצוב לבין לימודי חינוך כשתי דרכים משיקות להשפעה על המציאות.

אנחנו מלמדים עיצוב כתפיסת עולם, כדרך חשיבה. עיצוב בעינינו הוא הרבה יותר מ"לעשות יפה". אנחנו עוסקים בעיצוב טוטאלי. בעיצוב הטוטאלי, לפני כל דיון בשאלה "איך אנחנו מעצבים", השאלה היא "לשם מה, לשם מי ובשם מי, אנחנו מעצבים". 

למה ללמוד אצלנו?

  • תוכנית לימודים ייחודית: לימודי עיצוב בתפיסה טוטאלית נלמדים בישראל רק בסמינר הקיבוצים. התוכנית המשלבת עיצוב דיגיטלי, תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי דומה במהותה לתוכניות בבתי ספר מהידועים בעולם, כגון Domus academy באיטליה, Goldsmith University באנגליה או RISD בניו יורק. 
  • מסלול התמחות מעשי מבוקש: במסגרת התוכנית אנו מציעים גם מסלול מעשי ייחודי להתמחוּת בתחום עיצוב במה וארט לקולנוע בראי התפיסה הטוטאלית.
  • מגוון מרצים מנוסים ורב-תחומיים: ממעצבים ותיקים ובעלי שם ועד מרצים צעירים מלב התעשייה.
  • Makerspace: סדנת יצירה המצוידת במכשור מגוון ובטכנולוגיות חדישות הפתוחה לסטודנטים משמונה בבוקר ועד חצות!
  • ליווי אישי: התוכנית מאפשרת לכל אחת ואחד לפתח ייחודיות ולמצוא את דרכו בעולם העיצוב. 
  • מיקום מושלם: בית הספר לעיצוב נמצא בקמפוס אמנויות של סמינר הקיבוצים, במגדל שלום, במרכז תל אביב – מיקום שיספק לכם חיבור בלתי אמצעי ומלא השראה ללב סצנת העיצוב והאמנות הישראלית. 
  • לימודי המשך: כבוגרי בית הספר לעיצוב תיהנו ממגוון אפשרויות להמשך מסלול לימודיכם לתארים מתקדמים בטיפול באמנויות, באוריינות חזותית ובטכנולוגיה בהוראה. במסגרת המכללה תוכלו להתמקד בתואר שני בתוכניות אלה:
    טיפול באמצעות אמנויות
    אוריינות חזותית
    טכנולוגיה בחינוך
  • מה עוד? פעילויות חווייתיות, סיורים מקצועיים, הרצאות אורח, סדנאות יצירה ותערוכות.

אנחנו מחפשים אתכם, סטודנטים וסטודנטיות לעיצוב השואפים להשפיע על המציאות באמצעות הכלים שתרכשו בבית הספר, הן בתחומי העיצוב והן בתחומי החינוך בתפיסתו הרחבה.

הצטרפו אלינו והתחילו את המסע שלכם לעולם העיצוב!

#עיצוב #עיצובטוטאלי #סמינר_הקיבוצים #צעירים #השפעה #יצירתיות #תשוקה #עתיד

בואו לראות מה אנחנו עושים: אינסטגרם | פייסבוק

כמה מילים על לימודי עיצוב בבית הספר לעיצוב

תוכנית הלימודים היא רב-תחומית ותאפשר לכם לחפש ולמצוא בשנות לימודיכם את הכלים המתאימים לכם בדרך מיטבית. מגוון הכלים ודרכי החשיבה שתרכשו במהלך הלימודים יאפשרו לכם גמישות בעולם תעסוקה דינמי ומשתנה. לאחר סיום הלימודים תוכלו פשוט לבחור: להיות מעצבת, להיות מורה, להיות מעצב ומורה, או אולי להיות מעצב תקשורת חזותית, אבל גם מעצב בתלת-ממד? או להיות מעצבת מוצר, אבל גם לעסוק במיתוג? – כל האופציות פתוחות.

מה תלמדו?

התוכנית היא שילוב של שלושה תחומי עיצוב קרובים ומשלימים זה את זה: עיצוב דיגיטלי, תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי. שלושה תחומים אלה מתגבשים לכדי קשת רחבה של יכולות ודרכי חשיבה שתרכשו בתקופת לימודיכם, ובכל אחד מהם נתמקד בהבנת העקרונות והכלים המרכזיים.

לימודי עיצוב דיגיטלי

בלב תחום העיצוב הדיגיטלי מצויים שני מוקדים: UX/UI אינטראקטיביות וחוויית המשתמש. שילוב שני מוקדים אלה מאפשר ליצור ממשקי משתמש אטרקטיביים ויעילים, לבנות אתרים ועמודי נחיתה, לעצב אפליקציות ועוד. אצלנו תרכשו כלים מתקדמים שהם פיתוחים החוזים פני עתיד, מתחומי החשיבה העיצובית באמצעות כלי הבינה המלאכותית ועד לתחומי התוכנות הדיגיטליות העדכניות והנפוצות, כגון After Effects, Figma ו-Premiere.

תואר ראשון - לימודי עיצוב - הילה ברנשטיין

הילה ברנשטיין

לימודי עיצוב תקשורת חזותית

עיצוב תקשורת חזותית עוסק בשאלה כיצד לתרגם רעיונות לדימויים ויזואליים. במסגרת הלימודים נעסוק ביצירת דימויים, בפיתוח שפה ויזואלית אישית ובשכלול יכולות השימוש שלכם באמצעים ידניים כגון צבע, טיפוגרפיה, רישום, ציור, איור, הדפס וצילום, לצד פיתוח המיומנויות והטכניקות בתחומי האמצעים הדיגיטליים, ובכלל זה לימוד התוכנות הרלוונטיות לתחום: ,Photoshop ,Illustrator Indesign ואחרות. נשתמש בכלים אלו כדי לעבד, לתווך ולהציג רעיונות מורכבים כפי שהם מתגלמים במוצרים ויזואליים בפרינט, בדיגיטל ובתלת-ממד. כך, לאורך שנות הלימודים תיהנו מתהליך שהוא בגדר הזדמנות נדירה לפתח קו אישי המייחד את עבודתכם, בהנחיית הסגל האקדמי בבית הספר לעיצוב, המורכב ממיטב המומחים בתחומי העיצוב בישראל.

תואר ראשון - לימודי עיצוב - נוי כהן יהושוע

נוי כהן יהושוע

לימודי עיצוב תעשייתי

להשלמת שני תחומי הלימוד האחרים, עיצוב תעשייתי עוסק בעיצוב אובייקטים תלת-ממדיים. תחום זה מעלה שאלות ביחס לדרך השימוש שלנו במוצרים, כיצד על המוצרים להיראות וכיצד הם מיוצרים. בלב התחום נעסוק רבות בתהליכים של חשיבה עיצובית (Design Thinking) ועיצוב שהאדם הוא במרכזו (Human Centered Design).

במסגרת הלימודים בתחום תרכשו ידע בעבודה בסדנאות המודלים, בעץ, במתכת ובחומרים רכים, וכן תשלטו בכלים דיגיטליים לתלת-ממד, כגון Solidworks, KeyShot ו-Blender.

השילוב בין כל שלושת התחומים – עיצוב דיגיטלי, עיצוב תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי – יאפשר לכם להיות יוצרים ויוצרות רב-ממדיים, המסוגלים לפעול בכל סוגי המדיה בתחומי העיצוב, וכן להבין ולהשתמש בהם בדרך מושכלת בהתאם לצורכי הפרויקט, בלי להיות מוגבל עקב ידע טכני מצומצם.

מה בתוכנית? 

קבלו טעימה מהתכנים שתלמדו לאורך שנות לימודיכם: בשנה הראשונה נתמקד בכלים כגון רישום, צבע, קומפוזיציה ותוכנות, וכן בשיעורי יסוד בתחומי הליבה שלנו – עיצוב המוצר, תקשורת חזותית ועיצוב דיגיטלי; בשנה השנייה נעמיק את העשייה היצירתית בשלושת תחומי הליבה ונעטוף את העשייה בכלים נוספים מתחומי התוכנות; השנה השלישית היא שנה של פרויקטים מורכבים בצד התמקצעות בשלושת תחומי הליבה, יצירת קשרים בין-תחומיים ויציאה להתנסות בהוראה אישית. סטודנטים וסטודנטיות מצטיינים ייצאו בשנה זו לחילופים עם מוסדות אקדמיים בחו"ל; השנה הרביעית היא שנה של התמקדות בפרויקט הגמר האישי שלכם ובסטאז' בהוראה למעוניינים.

פרויקט גמר במסגרת התואר בלימודי עיצוב

פרויקט הגמר משקף את שיאם של הלימודים בבית הספר. הפרויקט מתקיים כסטודיו רב-תחומי בשנה ד'. מלבד הסטודיו, תלוו בידי מנחה אישי בכל שלבי הפרויקט המתקדמים. פרויקט הגמר הוא פרויקט אישי שמשתקפים בו ערכי בית הספר המשלבים בין בחינתם של אובייקטים בהיבט הוויזואלי והפרקטי לבין השלכות חברתיות, פוליטיות, אקולוגיות ותרבותיות שלהם.

תערוכות בתקופת הלימודים

כבר משנה א' עבודות הסטודנטים והסטודנטיות מוצגות בתערוכות הפתוחות לקהל הרחב. גולת הכותרת היא תערוכת הגמר המתקיימת בכל שנה בפקולטה, ובה פרויקטי הגמר של הסטודנטים והסטודנטיות זוכים לחשיפה נרחבת.

אירועים ופעילויות מיוחדות

בכל שנה מוזמנים מיטב המעצבים והאמנים הפעילים בישראל להרצות במסגרת מפגשים כלל בית-ספריים. אירחנו בעבר את היוצר והזמר קובי אוז, האמן Knowhope, המעצב שאול כהן והמאייר אופיר שריף, לצד מדענים כגון חוקר האבולוציה פרופ' אורן הרמן וחוקר התרבות הישראלית פרופ' עוז אלמוג. כל אלו נועדו להעשיר את עולמכם ולייצר חוויה לימודית מעמיקה ומגוונת. 

במהלך הלימודים מתקיימים גם סיורים ופעילויות מחוץ לקמפוס. 

פעילויות בין-לאומיות

סטודנטים וסטודנטיות מצטיינים מוזמנים ללמוד סמסטר אחד באקדמיות בחו"ל במסגרת חילופי סטודנטים באופן המשלים או מחליף קורסים שהיו אמורים להשתתף בהם בישראל. הלימודים בחו"ל מתקיימים בדרך כלל למשך סמסטר אחד בשנה ג'.

מתעניינים בלימודים?
מתעניינים בלימודים 5 מתעניינים בלימודים 5

לקבלת מידע נוסף, אנא מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם:

רוצים לדבר איתנו?