ראש התוכנית: ד"ר גילי יוסף
צוות ההיגוי: פרופ' יובל חלד, ד"ר גילי יוסף, ד"ר רינת ארביב אלישיב
התוכנית ללימודי תואר שני (M.Ed) בחינוך לפעילות גופנית ולבריאות שמה לה למטרה מרכזית להכשיר מורים מקדמי בריאות מנוסים בעלי תואר שני, שישתלבו במסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי ויתרמו להגברת המודעות לחשיבותו של ניהול אורח חיים פעיל ובריא בקהילה הרחבה. הלומדים בתוכנית מקבלים "ארגז כלים" מבוסס מדעית שמאפשר הבנה יסודית ויישומית עמוקה של הקשר בין הרגלי חיים פעילים ובריאים, לבין בריאות הגוף, הנפש והקוגניציה – בכל קבוצות הגיל.
מסלול ייחודי – תוכנית מחקרית (תזה) בחינוך לפעילות גופנית ולבריאות.
אבני היסוד המובילות את התוכנית
תוכנית הלימודים משלבת בין שני רבדים:
- רובד הפעילות הגופנית בהקשרה הבריאותי, הפונקציונלי והפיזיולוגי.
- רובד מדעי הבריאות, בהקשרם לחינוך לבריאות ולקידום אורח חיים פעיל ובריא.
בתוך שני הרבדים – פעילות גופנית ובריאות – שזורים שלושה תחומי דעת:
- תחום מדעי גוף האדם: נועד להרחיב ולהעמיק את הידע העדכני על אורח חיים פעיל ובריא במעגל החיים. בתחום זה נתמקד בלימוד ההשפעה של הרגלי הפעילות הגופנית, התזונה, השינה והרגיעה על תפקודן של כלל מערכות הגוף, ובעיקר מערכת השריר-שלד, המוח ומערכת העצבים, מערכת הלב והריאות, המערכת ההורמונלית ומערכת החיסון.
- תחום החינוך והפדגוגיה: עוסק בממדים היוצרים סביבה חינוכית מקדמת בריאות. הלמידה בתחום דעת זה מקנה לסטודנטים כלים המאפשרים לבנות, ליישם ולבצע תוכניות לימודים ופעולות חינוכיות העוסקות בעיצוב אורח חיים פעיל ובריא.
- תחום מדעי החברה: מקנה כלים להפעלת המשאבים הסביבתיים ולשימוש בהם במטרה לעודד אורח חיים פעיל במשולב עם הרגלי הבריאות הנדרשים בחיי היומיום בקהילה.
איכות אקדמית
התוכנית מטפחת אנשי חינוך בעלי השכלה בתחום החינוך הגופני והבריאות, באמצעות מגוון קורסים ופעילויות מתחומי החינוך, מדעי החברה ומדעי גוף האדם, מתוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים ומחויבות למיטב מדדי האיכות האקדמיים. אך מעבר להקפדה ולמחויבות לאיכותם האקדמית של הקורסים, איכות זו באה לידי ביטוי גם בשימת דגש על קריאה מדעית, על התנסות בעבודת גמר או בעבודת תזה מחקרית ועל הערכת יוזמות חינוכיות.
אנו שואפים כי מסיימי התוכנית יהיו אנשי חינוך שהם מקדמי בריאות המבססים את פעילויותיהם על ידע מדעי עדכני במטרה לצמצם ככל האפשר את פגעי אורח החיים היושבני בעולם המערבי, ובד בבד לעודד אימוץ הרגלי חיים בריאים לשם קידום הבריאות בכל שלבי החיים.
אזרחות פעילה
ייחודיותה של התוכנית באה לידי ביטוי בטיפוח אנשי חינוך ומקדמי בריאות הרואים את עצמם אזרחים פעילים המובילים שינוי באורח החיים, ומניעים ומפעילים יוזמות חינוכיות בתחום במגוון ארגונים.
שאיפתנו היא לפתח ולטפח אנשי חינוך בעלי תחושת אחריות לסביבתם ולגופם הפעילים בתחום החינוך לפעילות גופנית ולבריאות בבתי הספר, באגודות ובחוגי ספורט וכן בקהילה.
הסגל
חברי הסגל השותפים לקידום התוכנית הם מומחים בתחומם, חוקרים וכותבים חדורי תודעת שליחות חינוכית ובריאותית, בעלי מיומנויות הוראה וחקר, המהווים מודל לאנשי חינוך, למאמנים ולמקדמי בריאות.