חדש בסמינר הקיבוצים: תוכנית החינוך המתקדמת ביותר להוראת מתמטיקה לכיתות על-יסודי בישראל. גישה חדשנית המשלבת בינה מלאכותית (AI), וכלים טכנולוגיים מגוונים. השילוב בין מתמטיקה, כלים דיגיטליים מתקדמים, ובין תהליכים חינוכיים הופך את הלמידה למרתקת שמעשירה את הידע בצורה משמעותית.
ראשת החוג: ד"ר איריס שרייבר
התוכנית ללימודי מתמטיקה מציעה לימודים אקדמיים וחווייתיים, באווירה משפחתית מיוחדת בקבוצות קטנות, בליווי צמוד וביחס אישי. הלימודים הינם בשיטות הוראה חדשניות ומשלבים התנסות מעשית בטכנולוגיות מתקדמות ובינה מלאכותית להוראה והערכה. התוכנית כוללת פיתוח חשיבה מתמטית ויצירתיות על ידי שימוש במשחקים, סימולציות, חקר מקרים, ניתוח שיעורים מצולמים ועוד. כל זאת לצד השימוש בבינה מלאכותית להוראה, למידה והערכה במתמטיקה בבית הספר העל־יסודי.
דוגמה לקורסים אפשריים: ניתוח אירועים בכיתת המתמטיקה, פדגוגיה חדשנית בהוראת המתמטיקה חקר ופתרון בעיות, טכנולוגיות וגאומטריה, הוראת אלגברה ופונקציות בעידן המחשב.
במסגרת תוכנית הלימודים שלנו, נהנים הסטודנטים משילוב ייחודי של תחום הוראת המתמטיקה עם עולם ההייטק ועולם ניהול הפיננסים. שילוב זה מלמד הן על שימוש במתמטיקה ככלי לפתרון בעיות, והן על יישום של המתמטיקה בכלכלה ובמדעי המחשב.
כל סטודנט יוכל לבחור אחד משני האשכולות הבאים:
אשכול זה הינו שילוב ייחודי בין שני עולמות – המתמטיקה ומדעי המחשב. הוא מאפשר לסטודנטים לרכוש ידע מתמטי עמוק לצד ידע לגבי תהליכי חישוב, תכנות ויישומים שונים במדעי המחשב. שילוב זה מאפשר לסטודנטים לפתח כישורי חשיבה מתקדמים, להשתמש בידע המתמטי לפתרון בעיות מורכבות ולהפיק את היתרונות מכל אחד מהתחומים.
דוגמה לקורסים אפשריים בתחום: תכנות במשחקים, בינה מלאכותית ויישומה בעולם המחשבים והמתמטיקה, תהליכי פיתוח מוצר בעולם ההייטק, ויזמות.
אשכול זה הינו שילוב ייחודי בין שני עולמות – המתמטיקה והכלכלה. הוא מאפשר לסטודנטים לרכוש ידע מתמטי עמוק לצד ידע לגבי שוק ההון, השקעות, ניהול תקציב ומשאבים ותהליכים כלכליים שונים. שילוב זה מאפשר לסטודנטים לפתח כישורי חשיבה מתקדמים, להשתמש בידע המתמטי לפתרון בעיות מורכבות ולהפיק את היתרונות של כל אחד מהתחומים.
דוגמה לקורסים אפשריים בתחום: תורת המשחקים, תורת המימון, כלכלה, משאבי אנוש, ויזמות.
2–3 ימים בשבוע. בשנה הראשונה לומדים יומיים בשבוע (ימים א' ו־ה'), בשנה השנייה ובשנה השלישית שלושה ימי לימוד בשבוע, ובשנה הרביעית – יומיים בשבוע.