ראשת הנתיב: דנית בן עמר
פתיחת נתיב לימודים זה צמחה מתוך צורך שזוהה בשדה החינוכי הפועל במרחבים הרפואיים עם ילדים חולים בבתיהם, עם ילדים אשר מאושפזים בבתי חולים במחלקות ילדים ובני נוער בכל רחבי הארץ ועם ילדים חולים ששבים למוסדות החינוך בקהילה בתהליך הדרגתי או מלא.
התוכנית משלבת ידע תיאורטי והתנסות מעשית בשטח, עם דגש על הבנה מעמיקה של המפגש בין עולם החינוך לעולם הרפואה. הנתיב מתנהל בשיתוף פעולה עם ביה"ח "ספרא" לילדים תל השומר, אשר בתוכו פועל המרכז החינוכי ע"ש "ויצמן" וכולל התנסות מעשית בשטח במחלקות ילדים ובני נוער ומפגש עם מרצים מובילים מעולם הרפואה ומעולם החינוך.
בוגרי הנתיב ילמדו, יתנסו וירכשו ידע על הוראה במרכזים חינוכיים, השתלבות בצוותים רב-מקצועיים בממשק שבין חינוך לבין בריאות, פיתוח תכניות לימודים מותאמות במסגרות חינוכיות-רפואיות. וכן ליווי תלמידים חולים בביתם והובלת תהליכי שילוב של תלמידים חוזרים למערכת החינוך.
*ההשתתפות בנתיב מחייבת עמידה בדרישות התחסנות עפ"י הנחיות משרד הבריאות והשלמת תהליך קליטה בבית החולים.
"למי ממכם הרוצה לעבור תהליך מאתגר ומורכב רגשית, אבל מלא משמעות עם רגעי אושר ותחושת עשייה. אז הנתיב הרפואי הוא בשבילו"
מרטין גאבא, מסלול על יסודי (ז'-י') התמחות היסטוריה שנה ב' בנתיב
"הנתיב הרפואי בהוראה בשבילי הוא הרבה יותר ממסלול לימודים – זו הזדמנות ללמוד איך לתווך לילדים פחדים וחששות, ולעזור להם למצוא בתוכם את הכוחות להתמודד. דרך הלימודים והביקורים בבית החולים, אני נחשפת לעולם הרפואה מזווית חינוכית ורגשית ולומדת איך להסביר לילדים על בריאות, טיפול ואתגרים בצורה שתיתן להם ביטחון ואמונה בעצמם. זה לא רק להקנות מידע, אלא להיות שם עבורם, להבין את הרגשות שלהם, ולתת להם כלים להאמין שהם מסוגלים להתמודד עם כל מה שיגיע."
גאיה שטראוס, מסלול בין מסלולי (א'-י"ב) התמחות חינוך מיוחד, שנה א' בנתיב
"המסלול פתח בפניי עולם שלא הכרתי קודם, פעם ראשונה שנחשפתי לתפקיד של המורה בבית החולים. בשנה הראשונה למדנו על הגדרת התפקיד, אילו מיומנויות כולל, מה מקום המורה במסגרת, ובשנה השנייה נכנסנו לצפייה והתנסות ממש בתוך בית החולים. הנתיב נותן המון מקום לביטוי אישי ובנוסף מעניק פרקטיקה מעשית – להתנסות "בידיים" שלך את מה שלמדת ממש לפני רגע."
הדר כהן, מסלול בין מסלולי (א'-י"ב) התמחות חינוך מיוחד, שנה ב' בנתיב
ראשת הנתיב: דנית בן עמר
דנית בן עמר הובילה במשך שנים רבות תפקידי חינוך ופיקוח משמעותיים במחוז תל-אביב ובאגף לחינוך מיוחד במטה משרד החינוך, בו שירתה בתפקידה האחרון כמפקחת ארצית בחינוך המיוחד.
מתוך ניסיונה ומומחיותה בתחום ילדים חולים עסקה רבות במשמעות חבירת התוכנית החינוכית לפרוטוקול הרפואי של הילד המאושפז, וכפועל יוצא בבניית פרופיל עבודת המורה לילד חולה, במטרה לסייע בתהליכי שיקום, החלמה והבראה.
כממונה על ״חוק חינוך חינם לילדים חולים״ הובילה מהלכי דיוק והתמקצעות בפעילותם של המרכזים החינוכיים בבתי חולים, יצרה וקידמה את הרפורמה למתן המענה החינוכי לתלמידים החולים בביתם ביישום משרד החינוך.
דנית בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד ממכללת סמינר הקיבוצים ותואר שני בייעוץ חינוכי מאוניברסיטת תל אביב.