תואר שני M.Ed בניהול וארגון מערכות חינוך במיקוד ייחודי - של הובלת תהליכי שינוי מקומיים והכשרת עתודה מנהיגותית
כשאקדמיה ושטח נפגשים: מפתחים עתודת מנהיגות חינוכית מחוללת שינוי ומכוונת הקשר מקומי
התכנית מיועדת לאנשי ולנשות חינוך ולמובילים חינוכיים-חברתיים הפועלים במערכת החינוך. כקבוצה ייחודיות ונבחרת של אנשי ונשות חינוך המיועדים להתפתח כעתודת מנהיגות חינוכית, נלמד ונתמקצע יחד בתחומי הניהול מחולל השינוי, המנהיגות החינוכית-חברתית, מדיניות החינוך, עיצוב ההוראה, הלמידה וההערכה - באופן המותאם למאה ה 21 ולתמורות העולמיות והמקומיות שפוקדות את מערכת החינוך בישראל וברשות המקומית.
לצד ידע אקדמי רחב ומתקדם, התכנית מבקשת להקנות גם ידע אקדמי-יישומי ורלוונטי, בסוגיות הקשורות לחזון ולייחודיות החינוכית של הרמה הארצית ובדגש על הרמה המקומית-רשותית. ידע יישומי זה ילמד באמצעות הובלת מיזמים מעשיים ותהליכי שינוי וחדשנות בהקשר המקומי ממנו מגיעים הסטודנטים.ות (.(Learning by doing בנוסף יתקיימו סיורים ומפגשי למידה עם נציגי רשויות מקומיות להעשרת חווית הלמידה. בכך תקדם התוכנית כבר בשלב הלימודים לתואר השני - פיתוח של עתודת מנהיגות חינוכית שתהיה שותפה לקידום מוסדות החינוך ומערכות החינוך המקומיות. קבוצה זו אף מהווה עתודה מנהיגותית שתוכל להשתלב בהמשך בתפקידי הובלה חינוכיים שונים במערכת החינוך הארצית.
תנאי הקבלה:
- תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה ותעודת הוראה (ניתן להתקבל גם ללא תעודת הוראה באישור מיוחד).
- יתרון למועמדים.ות שהובילו יוזמה במערכת החינוך המקומית בה הם.ן פועלים.ות; מורים ומורות מובילים ובעלי תפקידי ריכוז וניהול; המבקשים להשפיע ולהתקדם לתפקידי הובלה ומנהיגות
- מעבר ריאיון קבלה
תכנית הלימודים:
- יום לימודים מלא בשבוע במכללה (בלימודים ישולבו גם תהליכי למידה מחקריים-יישומיים שונים שיתקיימו במערכות החינוך המקומיות בהם פועלים.ות הסטודנטים.ות וילוו בחניכה אישית וקבוצתית על ידי מנטורים נבחרים)
- הלימודים ימשכו ארבעה סמסטרים במשך שנתיים אקדמיות- בימי חמישי
- הלימודים הם היברידיים ומשלבים בין מפגשים פיזיים, פנים אל פנים (בקבוצות קטנות על פי כללי התו הסגול/ירוק) ללימודים מקוונים
סטודנטיות מספרות
סינטיה דיאמנט- מורה בבית ספר יסודי ותרפיסתית במתי"א דרם השרון
"השנה אני מסיימת את המסלול הרשותי בניהול מערכות חינוך בסמינר הקיבוצים.
היו שנתיים מופלאות של למידה הלכה למעשה. מהיום הראשון חקרנו, אבחנו ופעלנו בתוך אגף החינוך של מועצה אזורית דרום השרון, אשר פתח לפנינו את הדלת ללמידה משמעותית ולעשייה בשיתוף פעולה מלא. התוכנית אפשרה לי למידה עמוקה על עצמי, על מהות החזון החינוכי האישי ועל חזון של אגף החינוך במועצה. נחשפתי למודלים נהוליים וארגוניים מגוונים וללמידה יצירתית כמו פדגוגיה של מסע.
ממליצה בחום על תוכנית זו, שחותרת לפדגוגיה חדשנית, שונה ומציעה למידה אחרת, תוך מתן ארגז כלים לפיתוח מקצועי ליציאה לדרך, בתקווה לחולל שינוי בעל ערך בעשייה החינוכית של כל אחד מהמשתתפים".
טלי רפאל- מנהלת מרכז קהילתי שפלת חפר-קדם
"לפני הרבה שנים למדתי את התואר הראשון בסמינר הקיבוצים, מורה לחינוך גופני. מאז עברו הרבה שנים ואני עברתי הרבה שינויים. בעשור האחרון אני עובדת במערכות קהילתיות חברתיות עם ממשקים רבים לתרבות ולחינוך. לפני שנתיים הרגשתי רצון וצורך להמשיך וללמוד לתואר שני. כאמא ל4 ילדים, עם מישרה מלאה ולקויות למידה חיפשתי מקום להמשיך ולהפתח מקצועית, אבל עם חשש גדול מאתגר הלימודים האקדמיים. במסלול הרשותי לניהול ומנהיגות חינוכית בסמינר הקיבוצים, מצאתי את כל מה שהייתי זקוקה לו להצלחה. מנטורית מלווה, מרצים טובים, אוזן קשבת ואמונה בי וביכולות שלי. במסגרת הלימודים רכשתי ידע וכלים להסתכלות חדשה והתמודדות עם המערכות שבהן אני עובדת. יצאתי עם אמונה חזקה שאני יכולה לתרום לשינוי חינוכי במקום בו אני חיה. עברתי תהליך מעצים ברמה האישית והמקצועית. האווירה בזמן הלימודים היתה נעימה ותומכת. היתה זו בחירה טובה ומדוייקת עבורי ואני מודה לכל המרצים והמורים שפגשתי בדרך".
שירן מרציאנו- מחנכת ומורת כיתת חינוך מיוחד בי"ס יחדיו, רעננה
"מילה שמתארת עבורי את הלימודים בתואר הזה היא – "מסע". ולא מסע במובן הרגיל של המילה, עם כיוון ברור, אלא מסע שמבקש ממני להסתכל פנימה והחוצה, ללכת קדימה ואחורה ולשאול לאורך המסע המון שאלות.
פגשתי את עצמי כמנהיגה, כחוקרת, התנסתי בהובלה של פרוקיט משמעותי בתוך בית הספר וגם בעיר, חוויתי שיעורים אקדמיים אחרים בהם אני לומדת אחרת, מוערכת אחרת ומתנסה באופן שונה ממה שהכרתי.
זה תואר שני עם ליווי צמוד ומשמעותי לכל אורכו ובכל שלביו, תואר שאפשר לי לשאול, לתהות, לפגוש את עצמי בתוך מעגלים שונים, ומה שלמדתי שם – נשאר שלי .. והוא חלק בלתי נפרד מהעשייה החינוכית היום יומית שלי.
הייתי עוברת הכל , מהתחלה..."