עבודות גמר ופרויקטים בנושא סביבה
סטודנטים במכללת סמינר הקיבוצים הלומדים לתואר ראשון ושני מבצעים עבודות גמר ופרויקטים בתחום הסביבה והחברה. לעבודות אלה חשיבות רבה והן עשויות לתרום פיתוח תחום הסביבה בישראל הן בהיבט האקדמי והן בהיבט הפרקטי .
.במסגרת לימודי התואר השני לחינוך סביבתי מבצעים הסטודנטים עבודת גמר הכוללת רכיב מחקרי בגישה אקדמית בעזרת הנחיה אישית של מרצה מהמכללה. העבודות מתמקדות בהיבטים סביבתיים שונים, חלקם מדעיים וחלקם חברתיים-חינוכיים.
ב. פרויקט גמר שנה ג' תלמידי תואר ראשון ביולוגיה בדגש סביבתי
במסגרת ההכשרה להוראה במסלול העל יסודי ביולוגיה בדגש סביבתי, הסטודנטים מתכננים, מפיקים ומפעילים פרויקט חינוכי מדעי-סביבתי. הפרויקט מאפשר לסטודנטים להגשים הלכה למעשה את שאיפותיהם להשפיע בנושאים סביבתיים וחברתיים במסגרות חינוכיות שונות (פורמליות או א-פורמליות) בקרב אוכלוסיות שונות (מן הגיל הרך ועד נוער בעל צרכים ייחודיים או נוער בסיכון). הפרויקט נשען על שני נדבכים: חינוך מדעי-סביבתי (המתייחס לשלושת ההיבטים: מדע, טכנולוגיה וסביבה) ויזמות חינוכית. לכל הפרויקטים מטרות בתחום הערכים, ההתנהגות והחשיבה הסביבתית. פיתוח הפרויקט מצריך אינטגרציה של נושאים מעולמות התוכן הדיסצפלינריים (תכנים מדעיים) ומעולם התוכן החינוכי (קוריקולרי, פדגוגי-דידקטי, מחשבת החינוך הדמוקרטי והחינוך הסביבתי) כמו גם הרחבה אל עולמות תוכן חדשים בהקשר לנושא שבו עוסק הפרויקט. הפרויקטים מפותחים לפי עקרונות של תכנון לימודים, מיושמים בהם אסטרטגיות הוראה חדשניות והם מלווים בתהליך הערכה לפי יעדים תוך שימוש בכלי הערכה ודרכי ניתוח מתאימים.
התפתחות הפרויקט והשלמתו מוצגים על ידי הסטודנטים בשני מועדים: בסוף הסמסטר הראשון מוצגים שלבי התכנון וההפקה באמצעות פוסטר מדעי, בסוף הסמסטר השני מוצג הפרויקט על כל רכיביו באמצעות הרצאה קצרה בכנס הפתוח לבאי המכללה. השלב הזה מלווה בהפקה של חוברת כנס משותפת המציגה את תקצירי כל הפרויקטים.