תואר ראשון בחינוך + תעודת הוראה ב-3 שנים
ד"ר תמר קטקו ראש התוכנית להוראת מדעי הרוח בבתי ספר על-יסודיים
התוכנית לחינוך וללימודי מדעי הרוח לבתי ספר על יסודיים מעניקה תואר ראשון (B.Ed) בהתאם לדרישות המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), ותעודת הוראה באחד ממקצועות מדעי הרוח.
בנוסף, מאפשר המסלול המשך ישיר לתואר שני במדעי הרוח בגישה רב-תחומית.
אופקים רחבים בזווית אישית – שנת קולג׳
מדעי הרוח והחברה עוסקים בקיום האדם, הגותו ופעלו לאורך ההיסטוריה בכל תחומי החיים. בפקולטה יצרנו עבורכם ועבורכן שער כניסה ייחודי לעולם זה בשנת הקולג׳ – שנה של קורסים כלליים מרחיבי דעת, קורסי בחירה בתחומים השונים של מדעי הרוח, הנחיות אישיות וחניכה אישית. שנה זו נועדה לאפשר לכם ולכן להכיר את התרבות העברית והעולמית, להכיר את החוגים השונים ולעבור תהליך של התפתחות אישית.
מבנה התוכנית
- שנה א' – שנת קולג', בדגש רב תחומי והתפתחות אישית.
- שנה ב' – התמחות והתנסות בהוראה באחד מהחוגים הבאים: היסטוריה, ספרות, מקרא ותרבות ישראל .
- שנה ג׳ – הוראה בבתי הספר במסגרת הסטאז' והשלמת חובות לימודיים לתואר.
בנוסף להסמכה האקדמית והמקצועית תשתתפו במועדון תרבות: הגות ומחקר. סדרת מפגשים הכוללת: הרצאות במגוון נושאים, הצגות תיאטרון ומופעי אמנות, סיורים וסדנאות מחוץ למכללה, פגישות עם אנשי הגות, תרבות, חינוך, חברה, מדע ותקשורת.
מה עוד תמצאו אצלנו?
- חדשנות פדגוגית ויזמות חינוכית במדעי הרוח – כמה טעימות היסטוריות, ספרותיות ומקראיות
- רוח בכל מקום פודקאסטים של החוג להיסטוריה
- חוֹלָם: בית לשירה עברית – אירועי שירה וסדנאות קריאת וכתיבת שירה.
- פרי עטו של סגל הפקולטה
לעמוד הפייסבוק של הפקולטה למדעי הרוח והחברה, לחצו כאן
לאינסטגרם של הפקולטה למדעי הרוח והחברה, לחצו כאן
המכון הישראלי לחינוך היסטורי - לעמוד הבית של המכון לחצו כאן
פסטיבל השירה של הפקולטה למדעי הרוח והחברה - מאי 2024
בפסטיבל השירה השנה בחרנו לעבור בתוך הטראומה ולא לידה, לגעת, להתרגש ולהביט מקרוב על השירים שנכתבו מאז ה-7 באוקטובר. בפאנל המשוררים ארחה ד״ר הדס שבת נדיר את: אלי אליהו, יערה שחורי, רוני אלדד ושרון אס שסחפו אותנו אל המשמעות העמוקה ביותר של השירים שכתבו. לאחר מכן התקיימו סדנאות כתיבה וקריאה מטעם המחלקה לביבליותרפיה שאפשרו לכל אחד ואחת להביע, דרך השירה, את התחושות והחוויה האישית מהתקופה המורכבת שעברנו.
בחלק האחרון של הפסטיבל עודד מנדה לוי ועידית עינב נוב ציינו 100 שנה להולדתו של יהודה עמיחי והיה לנו העונג לארח את עינת ג׳קסון כהן כותבת, פסנתרנית, זמרת ומפיקה מוזיקלית, שריגשה אותנו בשירה ונגינה נוגעים ללב. היה נוגע, מרגש ומעורר השראה!