בישול ככלי חינוכי הינו תחום חדש ומתפתח, שבבסיסו טכניקה ייחודית לעיבוד מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים ותקשורתיים כמו מיומנויות חברתיות, דפוסי קשר, מסוגלות עצמית, תכנון וארגון - באמצעות תהליך יצירתי ומהנה של עבודה במטבח.
התוכנית מיועדת לאנשי ונשות חינוך והוראה, המעוניינים להכיר את התחום ולשלב בישול בעבודתם באופן פרטני וקבוצתי. התוכנית מציעה גישה חדשנית ומרתקת לשילוב עבודה במטבח ככלי חינוכי אפקטיבי. הלימודים מקנים כלים מעשיים לחינוך ולמידה באמצעות בישול ואפייה, תוך שימת דגש על העצמה אישית וחברתית.
התוכנית חושפת את הלומדים לעושר שבכלי הבישולי ואת החיבור הטבעי שלו למגוון דיסיפלינות חינוכיות-טיפוליות כריפוי בעיסוק וטיפול באומנות, תוך למידה תאורטית והתנסות מעשית במגוון נושאים: פיתוח תוכניות חינוכיות בנושאים שונים בדגש על יצירתיות במטבח, עבודה עם אוכלוסיות מגוונות, תזונה, המטבח כמרחב לעיבוד רגשי, שילוב כלים יישומים מתחום ה NLP ועוד.
תוכנית הלימודים כוללת גם סיורי שטח המדגימים שילוב של עבודה חינוכית עם מטבח ובישול ומעניקים ללומדים התנסות פרקטית במגוון האפשרויות שהמטבח מציע לעשייה חינוכית חברתית וקהילתית.
הלימודים משלבים לימודים תאורטיים כמו גם התנסויות ותרגול מעשי במטבח מקצועי.
ראש התוכנית:
טלי אביב ליבנה קונדיטורית מוסמכת, בעלת תואר ראשון מורחב בפסיכולוגיה ותקשורת מאוניברסיטת בר-אילן, בעלת תעודה בהנחיית תהליכי בישול במסגרות חינוכיות (סמינר הקיבוצים). לטלי ניסיון של למעלה מ-12 שנים בפיתוח והובלת תוכניות לימוד יצירתיות, ביניהן עסק עצמאי המלמד את השפה האנגלית דרך סדנאות בישול ואפייה – בגישה חדשנית המשלבת למידה רב-תחומית, התנסות מעשית, וכלים רגשיים.
סגל המרצות – עדי רסולי- תזונאית קלינית, עדי דותן -מרפאה בעיסוק, עופרי לוסקי
אין צורך בניסיון או לימודי בישול
25 מפגשים שנתיים הכוללים:
13 מפגשים במטבח לימודי, 3 סיורים, 9 מפגשים מקוונים.
מטעם מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאומנויות (ע"ר).