ראש התוכנית:
טלי אביב ליבנה קונדיטורית מוסמכת, בעלת תואר ראשון מורחב בפסיכולוגיה ותקשורת מאוניברסיטת בר-אילן, בעלת תעודה בהנחיית תהליכי בישול במסגרות חינוכיות (סמינר הקיבוצים). לטלי ניסיון של למעלה מ-12 שנים בפיתוח והובלת תוכניות לימוד יצירתיות, ביניהן עסק עצמאי המלמד את השפה האנגלית דרך סדנאות בישול ואפייה – בגישה חדשנית המשלבת למידה רב-תחומית, התנסות מעשית, וכלים רגשיים.
צוות ההוראה
- עדי רסולי- תזונאית קלינית ומטפלת באמצעות בישול
- טלי הורביץ- מטפלת בבישול ועובדת סוציאלית
- עופרי לוסקי-גננת מוסמכת עם התמחות בגיל הרך, מרצה ומשלבת תכניות חינוכיות בעזרת בישול ואפייה
- נועה דותן- מרפאה בעיסוק לילדים בתחום בריאות הנפש והתפתחות, מדריכה קלינית ויוצרת תוכן
- קרן פלד- טריינר ומאמנת NLP וראש תוכנית NLP בסמינר הקיבוצים
- יורם חיות- מאסטר NLP וראש תוכנית NLP בסמינר הקיבוצים
- אורנה זבידה- מנחת סדנאות בישול טבעוני וסיורי ליקוט, פעילה בהצלת מזון ובעלת ניסיון בעבודה עם אוכלוסיות מיוחדות באמצעות המטבח
ייחודיות התוכנית
- תוכנית עשירה ואקלקטית הכוללת מנעד רחב של נושאים מעולמות תוכן מגוונים, כגון: התזונה הקלינית, ריפוי בעיסוק, ליקוט בטבע, חינוך בעידן של מציאות טכנולוגית משתנה תדיר NLP ועוד.
- סגל מרצים ומנחים מומחים ומובילים בתחומם.
- התנסות פעילה והדרכה במטבח חינוכי תוך שילוב תיאוריה ופרקטיקה
- סיורי טבע ושטח בפרוייקטים חינוכיים וחברתיים המשלבים מטבח וחינוך.
- פרקטיקום מודרך הכולל פיתוח מערך שיעור חינוכי חדשני וכלים להנגשת הוראה דרך המטבח החינוכי.
- במסגרת התוכנית יינתן מקום גם להיבטים של השפעת עבודה חינוכית מונחית במטבח על צמצום תהליכים נלווים שהביאו עמם החיים בעידן טכנולוגי - שיפור מיומנויות של ריכוז, קשב וסבלנות כמו גם מיומנויות חברתיות.
קהל היעד
- אנשי ונשות חינוך והוראה לגיל הרך ולגילאי בית ספר יסודי ממגוון תחומים - החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, גננות, מורות ומורים, יועצות חינוכיות, המבקשים להרחיב את גבולות ההוראה וההדרכה ולהוביל עשייה משמעותית ומחוללת שינוי.
תנאי קבלה
- תואר ראשון לפחות בתחום החינוך/ההוראה/אחר (חינוך לגיל רך, בתי ספר יסודיים)
- ניסיון של שנה לפחות במערכת חינוך (פורמלית או לא פורמלית )
- מועמדים בעלי רקע אחר מוזמנים להגיש מועמדותם .קבלתם לתוכנית תשקל על ידי ראש התוכנית.
- ראיון קבלה
אין צורך בניסיון או לימודי בישול
תהליך ההרשמה
- הרשמה באתר ותשלום דמי רישום.
בעת ההרשמה יש לסרוק תעודות, טופס קורות חיים ומסמכים רלוונטיים בהתאם לקריטריונים הנדרשים בתנאי הקבלה.
בין נושאי הלימוד
- היכרות עם תאוריות הזנה והיבטים סנסורים של בישול.
- כלים וטכניקות לבניית תוכניות התערבות לימודיות-בישוליות.
- פיתוח היבטים רגשיים באמצעות בישול.
- ריפוי בעיסוק דרך עבודה במטבח.
- תזונה והשפעתה על התפתחות קוגניטיבית ורגשית.
- יצירתיות ומשחקיות בעבודה במטבח – פרטנית וקבוצתית.
- הכרות עם אפיוני אוכלוסיות שונות ועבודה עמן במטבח החינוכי.
- התאמת תוכניות התערבות חינוכיות במטבח לפי גיל.
- פיתוח כישורים חברתיים דרך פעילויות משותפות במטבח.
- חיזוק מוטוריקה עדינה וגסה דרך פעילות של בישול ואפיה.
- מדע ומטבח - חומרים משתנים.
- פיתוח ועידוד שפה, שיחו מיומנויות תקשורת בין-אישית מקדמת בין ילדים במרחב הבישולי.
- כלים להנחיה פרטנית ולהנחיית קבוצות ילדים במטבח.
- סיורי שטח בפרויקטים המשלבים מטבח, חינוך וחברה.
- NLP ברוח הבישול במטבח החינוכי.
מבנה התוכנית
25 מפגשים שנתיים הכוללים:
13 מפגשים במטבח לימודי, 3 סיורים, 9 מפגשים מקוונים.
תעודת סיום
מטעם מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאומנויות (ע"ר).
פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים