לימודי תעודה של סמינר הקיבוצים

הרשמה אונליין

בישול ככלי חינוכי הינו תחום חדש ומתפתח, שבבסיסו טכניקה ייחודית לעיבוד מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים ותקשורתיים כמו מיומנויות חברתיות, דפוסי קשר, מסוגלות עצמית,  תכנון וארגון -  באמצעות תהליך יצירתי ומהנה של עבודה במטבח.
התוכנית מיועדת לאנשי ונשות חינוך והוראה, המעוניינים להכיר את התחום ולשלב בישול בעבודתם באופן פרטני וקבוצתי. התוכנית מציעה גישה חדשנית ומרתקת לשילוב עבודה במטבח ככלי חינוכי אפקטיבי. הלימודים מקנים כלים מעשיים לחינוך ולמידה באמצעות בישול ואפייה, תוך שימת דגש על העצמה אישית וחברתית.
התוכנית חושפת את הלומדים לעושר שבכלי הבישולי ואת החיבור הטבעי שלו למגוון דיסיפלינות חינוכיות-טיפוליות כריפוי בעיסוק וטיפול באומנות, תוך למידה תאורטית והתנסות מעשית במגוון נושאים: פיתוח תוכניות חינוכיות בנושאים שונים בדגש על יצירתיות במטבח,  עבודה עם אוכלוסיות מגוונות, תזונה, המטבח כמרחב לעיבוד רגשי, שילוב כלים יישומים מתחום ה NLP ועוד.
תוכנית הלימודים כוללת גם סיורי שטח המדגימים שילוב של עבודה חינוכית עם מטבח ובישול ומעניקים ללומדים התנסות פרקטית במגוון האפשרויות שהמטבח מציע לעשייה חינוכית חברתית וקהילתית.
הלימודים משלבים לימודים תאורטיים כמו גם התנסויות ותרגול מעשי במטבח מקצועי.

היקף ומשך הלימודים

תוכנית חד שנתית, בהיקף של 130 שעות לימוד
ימי ב׳
שעות הלימוד:
המפגשים הפרונטליים במטבח הלימודי ייערכו בין השעות  20:15 - 16:00
המפגשים המקוונים ייערכו בין השעות  16:00-19:15

מתכונת הלימודים

תוכנית היברידית

מועד פתיחה

אוקטובר, 2025

מיקום הלימודים

המפגשים הפרונטליים יתקיימו במטבח לימודי בדן גורמה. רחוב נס לגויים 53, תל אביב-יפו

גמולים

במסלול אישי באחריות הסטודנט ובכפוף לתנאי משרד החינוך.

ראש התוכנית:

טלי אביב ליבנה קונדיטורית מוסמכת, בעלת תואר ראשון מורחב בפסיכולוגיה ותקשורת מאוניברסיטת בר-אילן, בעלת תעודה בהנחיית תהליכי בישול במסגרות חינוכיות (סמינר הקיבוצים). לטלי ניסיון של למעלה מ-12 שנים בפיתוח והובלת תוכניות לימוד יצירתיות, ביניהן עסק עצמאי המלמד את השפה האנגלית דרך סדנאות בישול ואפייה – בגישה חדשנית המשלבת למידה רב-תחומית, התנסות מעשית, וכלים רגשיים.  

סגל המרצות – עדי רסולי- תזונאית קלינית, עדי דותן -מרפאה בעיסוק, עופרי לוסקי 

 

ייחודיות התוכנית   

  • תוכנית עשירה ואקלקטית הכוללת מנעד רחב של נושאים מעולמות תוכן מגוונים, כגון: התזונה הקלינית, ריפוי בעיסוק, ליקוט בטבע, חינוך בעידן של מציאות טכנולוגית משתנה תדיר NLP ועוד.
  • סגל מרצים ומנחים מומחים ומובילים בתחומם.
  • התנסות פעילה והדרכה במטבח חינוכי תוך שילוב תיאוריה ופרקטיקה  
  • סיורי טבע ושטח בפרוייקטים חינוכיים וחברתיים המשלבים מטבח וחינוך.
  • פרקטיקום מודרך הכולל פיתוח מערך שיעור חינוכי חדשני וכלים להנגשת הוראה דרך המטבח החינוכי.
  • במסגרת התוכנית יינתן מקום גם להיבטים של השפעת עבודה חינוכית מונחית במטבח על צמצום תהליכים נלווים שהביאו עמם החיים בעידן טכנולוגי - שיפור מיומנויות של ריכוז, קשב וסבלנות כמו גם מיומנויות חברתיות.

 

קהל היעד

  • אנשי ונשות חינוך והוראה לגיל הרך ולגילאי בית ספר יסודי ממגוון תחומים - החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, גננות, מורות ומורים, יועצות חינוכיות, המבקשים להרחיב את גבולות ההוראה וההדרכה ולהוביל עשייה משמעותית ומחוללת שינוי.

 

 

תנאי קבלה

  • תואר ראשון לפחות בתחום החינוך/ההוראה/אחר (חינוך לגיל רך, בתי ספר יסודיים)
  • ניסיון של שנה לפחות במערכת חינוך (פורמלית או לא פורמלית )
  • מועמדים בעלי רקע אחר מוזמנים להגיש מועמדותם .קבלתם לתוכנית תשקל על ידי ראש התוכנית.
  • ראיון קבלה

  אין צורך בניסיון או לימודי בישול

 

 

תהליך ההרשמה  

  • הרשמה באתר ותשלום דמי רישום.
    בעת ההרשמה יש לסרוק תעודות, טופס קורות חיים ומסמכים רלוונטיים בהתאם לקריטריונים הנדרשים בתנאי הקבלה.
  • ריאיון קבלה

 

בין נושאי הלימוד 

  • היכרות עם תאוריות הזנה והיבטים סנסורים של בישול.
  • כלים וטכניקות לבניית תוכניות התערבות לימודיות-בישוליות.
  • פיתוח היבטים רגשיים באמצעות בישול.
  • ריפוי בעיסוק דרך עבודה במטבח.
  • תזונה והשפעתה על התפתחות קוגניטיבית ורגשית.
  • יצירתיות ומשחקיות בעבודה במטבח – פרטנית וקבוצתית.
  • הכרות עם אפיוני אוכלוסיות שונות ועבודה עמן במטבח החינוכי.
  • התאמת תוכניות התערבות חינוכיות במטבח לפי גיל.
  • פיתוח כישורים חברתיים דרך פעילויות משותפות במטבח.
  • חיזוק מוטוריקה עדינה וגסה דרך פעילות של בישול ואפיה.
  • מדע ומטבח - חומרים משתנים.
  • פיתוח ועידוד שפה, שיחו מיומנויות תקשורת בין-אישית מקדמת בין ילדים במרחב הבישולי.
  • כלים להנחיה פרטנית ולהנחיית קבוצות ילדים במטבח.
  • סיורי שטח בפרויקטים המשלבים מטבח, חינוך וחברה.
  • NLP ברוח הבישול במטבח החינוכי.

 

מבנה התוכנית

 

25 מפגשים שנתיים הכוללים:
13 מפגשים במטבח לימודי, 3 סיורים, 9 מפגשים מקוונים.

 

תעודת סיום

מטעם מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאומנויות (ע"ר).

 

פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים