אנחנו כאן למרות הבלאגן

מועדון המנחים של מרכז מאיה מקיים מסגרת המאפשרת שיתוף והעצמה הדדית, מקום לשיח עמיתים, למידה וחוויה מקצועית משותפת לבוגרי התוכנית להכשרת מנחים עולים במעבר בין תרבותי ולאנשי מקצוע העוסקים בתחום זה .

להרשמה ותשלום

מועדון המנחים של מרכז "מאיה" - תשע"ה
פירוט המפגשים:

30.11.14  17:30 - 20:15


" עקרונות המשחוק בעולם ההנחיה"

  • בחלק הראשון נבחן מהם הכלים אשר משרתים תוכן ותהליך בעולם המשחקים וכיצד מתורגמים לעולם ההנחיה.
  • בחלק השני נבחר כלי או שניים וניתן דוגמאות וכלים כיצד להשתמש במשחקים בעולם הנחייה על פי עולם התוכן של המשתתפים.

המנחה: תומר מסחרי - יועץ בכיר בחברת "משחק החיים" אשר עוסקת בתהליכי הדרכה, הנחייה והטמעת תהליכים אירגוניים באמצעות משחקים. "משחק החיים" הינה חלק מקבוצת החברות של "אנטרופי", אשר מספקת שירותי ייעוץ וניהול סיכונים לחברות המובילות במשק הישראלי.
בוגר מסלול ייעוץ אירגוני והנחיית קבוצות של מכון אדלר, איש שירות בהווייתו ואחד מקומץ ישראלים שנבחרו לעבוד בחברת "דיסני" העולמית.
 


28.12.14 17:30 - 20:15

"בעקבות וירג'יניה סאטיר..."
"האם טוב לכם כרגע במשפחתכם? שאלה זו מעולם לא התעוררה אצל מרבית המשפחות שעבדתי אתן..." - כך כתבה, וירג'יניה סאטיר - אחת ממייסדות הטיפול המשפחתי בספרה ''המשפחה המודרנית. להיות ביחד''.
הטיפול המשפחתי לפי שיטתה של וירג'יניה סאטיר עוזר להבין כי במידה מסוימת דומים חיי המשפחה לקרחון. יש קרחון מתחת לפני המים, כך תלוי גורל המשפחה בהבנת הרגשות, הצרכים והדפוסים שהם ביסודה ולפעמים – בחלק שלא רואים בעין!
וירג'יניה הייתה ידועה ככוהנת הגדולה של הטיפול המשפחתי בזכות רוחה הבלתי מתפשרת, שהביאה אמונה גדולה בכוחו של האדם וביכולתו להשתנות.

וירג'יניה מזוהה כממציאה וכחלוצה בתחום הטיפול המשפחתי. היא הקדישה את חייה להפיח חיים בעקרונות התיאורטיים שגיבשה, הנובעים מתוך אמונה עמוקה באדם, ברוחו ובטוב שבו וביכולתו
להשתנות. וירג'יניה סאטיר ערכה סדנאות אינספור ברחבי העולם. מה שהכי חשוב בשיטה של ו. סאטיר– זאת האמונה בכוחה של התקשורת הבין אישית, בערך של האדם. תקווה שכל דבר יכול להשתנות בהקשר לרגשות ולמחשבות של האדם לגבי עצמו. בהתאם להנחות היסוד של וירג'יניה סאטיר, הדגש מושם על המרכיב הבריא של הפרט, על לקיחת אחריות, בחירת דרכי התמודדות ומציאת הזדמנויות לשינוי - ולא על

 הפתולוגיה. על פי המודל, הסימפטום הוא פתרון לא מותאם ובלתי מודע לקושי. הטיפול מאפשר השתחררות מדפוסי העבר ומציאת פתרונות מותאמים להוויה השלמה של האדם.

המייחד את העבודה בשיטה זו הוא הכללת המרכיבים התוך-אישיים והבין-אישיים. ההתמקדות בטיפול היא הן על שינוי ברמה של העצמי והן בתחום הרגשות, התפיסות וההתנהגות. התהליך מאפשר נגיעה בכמיהות של האדם וביכולתו לקדם את מימושן.

העבודה הטיפולית לפי המודל הסאטירי שמה דגש על תהליכים ולא על תכנים. האדם מוזמן לחוות את ההשפעה של האירוע מחולל הבעיה על כל מרכיביו הנפשיים, הרגשיים והגופניים כפי שהם קיימים בזיכרון. החוויה מתרחשת כאן ועכשיו וכך גם העבודה לקראת השינוי וביסוסו.
בסדנה נשים דגש על שימוש במשחקים, בבניית פסל משפחתי, תרגילים שונים שפיתחה וירג'יניה סאטיר ואשר יאפשרו לגלות הרבה דברים על עצמכם ועל בני משפחתכם האחרים וכן כיצד אתם מתפקדים בתוך המשפחה.

אינה פינקלמן - נולדה ברוסיה ועלתה לארץ עם משפחתה. נשואה ואם לשני ילדים. בעלת תואר ראשון בהוראה ועבודה סוציאלית (אוניברסיטת בר- אילן). אינה גם בעלת הסמכה כמומחית בטיפול ומניעת אלימות במשפחה ובעבודה עם מתבגרים בסיכון. אינה עובדת שנים רבות בשטח עם מבוגרים ומתבגרים-עולים, בעלת ניסיון רב בכלים וגישות בתחום. מנחה בתכנית בין לאומית "נתיב משפחתי".
 

25.1.15 17:30 - 20:15

"כשירות תרבותית" כמשאב לשיפור וקידום השירותים החינוכיים והחברתיים בישראל

השירותים החברתיים ומערכות החינוך בישראל פועלים במציאות של ריבוי תרבויות. למציאות זו השלכות רבות על המפגשים בין נותני שירות ומקבליו, שבאים מרקע תרבותי שונה, ועל הפרקטיקה של התערבות מקצועית.
הנחת העבודה של מובילי התחום הבין תרבותי הנה שעקרונות ואסטרטגיות פעולה, כישורים ומיומנויות של אנשי מקצוע אינם אוניברסאליים אלא תלויי הקשר תרבותי.
בתוך כך, "כשירות תרבותית" הנה אחת מהגישות המתקדמות בתחום הבין תרבותי ונועדה להרחיב את מארג הידע והמיומנויות, שאנשי מקצוע וארגונים צריכים, כדי לפעול באופן אפקטיבי יותר בסביבת עבודה מרובת תרבויות.
המפגש יכלול הרצאה על המסגרת התיאורטית של מושג "כשירות תרבותית" ועבודה סדנאית שתזמן התחברות אישית לנושא. ניתוח מקרים מהשטח של אנשי מקצוע והתמודדות במפגש הבין תרבותי עם דמויות מרקע תרבותי שונה וכן דיון בשאלות ודילמות הקשורות לכך.

מנברו שמעון - 
עולה ותיק מאתיופיה, בעל תואר שני בחינוך מאוניברסיטת העברית בירושלים ובוגר מכון מנדל למנהיגות חינוכית. עוסק במתן ייעוץ, הרצאות, והשתלמויות לצוותים מקצועיים הפועלים בסביבה רב תרבותית ומדריך קבוצות הורים וילדים במעבר תרבותי. מנברו ניהל במשך שנים רבות פרויקטים חינוכיים וקהילתיים לקידום שילובם של יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית .
כיום מנברו משמש מנהל פיתוח קהילה במרכז לחדשנות בחינוך מיסודה של קרן מוריה.

22.3.15 17:30 - 20:15

"שיח קבוצתי עם מתבגרים - איך לדבר כדי שירצו לשמוע ואיך לשמוע כדי שירצו לדבר".

זוכרים את התקופה הזאת בחיים שלכם?
הגוף עובר שינויים מהירים וקיצוניים, הראש מסרב להאמין למראה עיניים ולמשמע אוזניים, בלבול שמתערבב בשאננות, רגע אחד מרגישים כל יודעים וכל יכולים ורגע אחרי זה – חסרי אונים והכי מטופשים בעולם!!! זה היה גיל ההתבגרות.
כשהיינו שם, אמרנו: המבוגרים הם יצורים מוזרים נורא, הם בכלל לא מכירים אותנו. כשאגדל, אהיה האדם הראשון בעולם ,שיבין את הילדים. עם הזמן איכשהו אנחנו איבדנו את ההבנה ואת השפה המשותפת עם הילדים שלנו ועכשיו זה הזמן להיזכר!
בסדנה נחזור בזמן ונרגיש את עצמנו שוב בגיל ההתבגרות – שוב מרגישים לא נוח עם איך שאנחנו נתפסים בעיני אחרים, שוב נשאל את עצמנו שאלות שנוגעות לזהות שלנו, למקום שלנו בקבוצת השווים, שאלות כל כך פשוטות וכל כך קשות ביחד, שאלות קיומיות.
עבדתי במשך 6 שנים עם נוער ברחובות ישראל, עם ילדים של כולנו – אלה שבדיוק גולשים מעבר לשעת חזרה מותרת הביתה, אלה שאין להם שעת חזרה מותרת הביתה ואלה שאין להם בית. אחרי תלאות ארוכים, שעות ארוכות של שיחות אל תוך הלילה עם הדבר היקר ביותר שיש לנו – עם הילדים של כולנו, בעיקר תוך כדי שאני שואל שאלות ומקשיב בשאר הזמן, זכיתי במתנה היקרה ביותר בחיים – באמונם של ילדים אלה ובידע הרב ובעל הערך הרב ביותר בעולם שהם נושאים עימם.

מוטי פיקלנר - בוגר תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני במנהל עסקים וניהול אלכ"רים (אוניברסיטת חיפה), מטפל פרטני בקליניקה בחיפה בבני נוער ומבוגרים בגישת CBT, מלמד בבית ספר המרכזי לעובדים סוציאליים ברמת גן, מדריך צוותים חינוכיים וטיפוליים במסגרות המטפלות ומשקמות בני נוער, במועדוני נוער שכונתיים, בתי ספר ומסגרות שיקום וענישה. בנוסף לזה מנחה קבוצות הורים, סדנאות הכנה לפרישה, עבודה עם ניצולי שואה ובעיקר עוסק בטיפול קבוצתי בבני נוער במסגרות שונות בצפון. מנחה בתכנית בין לאומית "נתיב משפחתי". 

19.4.15 17:30 - 20:15

"מקושי להצלחה שלו/ה ושלך: קשר בין תיאוריה אינדיבידואלית של א.אדלר לפסיכולוגיה חיובית של מ.סליגמן."

בסדנא נתייחס לעידוד - ככלי חשוב ביותר בהנחיית קבוצות, בטיפול, בחינוך ילדים ובניית יחסים בריאים עם הסובבים אותנו ועם עצמנו. עידוד הוא כלי עיקרי בהשפעה על ערך עצמי. איך להשתמש בכלי הזה בעבודה מקצועית ובחיים משפחתיים שלנו? מה המקום שנותנים לעידוד ה"אבות" של גישות ההנחייה השונות, מה מדברת על חשיבותו הפסיכולוגיה של המאה XXI ? ומה מקומם של א. אדלר ומ. סליגמן בפיתוח תהליכי העידוד.
נלמד ביחד שלבים חשובים בתהליך העידוד. תהליך התפתחות מ"לקוח קשה" ליחסים מרפאים .מקושי להצלחה שלו/ה ושלך.

גילה פטרוב - פסיכולוגית, מנחת קבוצות (בוגרת מכון אדלר)בעלת ניסיון מקצועי של יותר מ-20 שנה. יועצת משפחתית (מכללת לוינסקי).מנחה בתכנית בין לאומית "נתיב משפחתי". 

17.5.15 17:30 - 20:15

"הורים שמציבים גבולות ..."

בכל חברה אנושית קיימים חוקים ,שמארגנים את פעילויות האנשים, מגנים עליהם ודואגים לרווחתם . החוקים והגבולות הראשוניים בהם נתקל הילד הינם אלה אשר מציבים עבורו הוריו .גבולות ברורים ועקביים נותנים לילד הרגשת ביטחון התורמת להתפתחותו הבריאה ומעבירים לו מסר כי הוריו דואגים לו וניתן לסמוך עליהם.
מהי הצבת גבולות ?
מדוע הצבת גבולות חשובה לילד?
מדוע הצבת גבולות חשובה להורים?
דרכים להצבת גבולות באופן יעיל

 
דפנה מקסימוב - יועצת חינוכית ומנחת קבוצות. מומחית לעבודה עם הורים וילדים . דפנה בעלת תואר MA יעוץ חינוכי וMA בסוציולוגיה של החינוך ,אוניברסיטה עברית בירושלים . מנחה בתכנית בין לאומית "נתיב משפחתי".

12.6.15 בקיבוץ מעגל מיכאל. נפגשים בתחנת רכבת בנימינה ב 9.00 
10.30 - 14.15


סדנאות עלינו... ועל התרבות האינדיאנית במרכז TANKA
http://www.tanka.co.il/about.asp?cp=about
פעילות ייחודית של 3 מעגלי התכנסות
רוב הפעילות בתוך ביתן עץ מאובזר וממוזג בישיבה על כסאות וחלק קטן בתוך טיפי - אוהל אינדיאני

במעגל הראשון:
הכרות עם הדרך האינדיאנית כתפיסת עולם של מעגל ושילובה במציאות, כאן ועכשיו.

  • מנהיגות בתפיסה האינדיאנית
  • התפיסה החינוכית האינדיאנית
  • הקשבה מהלב – מהי?
  • חוק המאמץ המזערי ותפיסת השפע
  • נשים וגברים בתפיסה האינדיאנית
  • ^ זוגיות, הורות ויחסים בן-אישיים בצוות כחוזה לצמיחה ^ שאמאניזם.

במעגל השני: תיפוף בתופי הריפוי האינדיאנים.

במעגל השלישי:  הכרות עם קלפי הטוטם האינדיאניים (medicine cards).

מנחה: נטע אלוני, תלמידה ומורה של הדרך האינדיאנית, מלמדת את תפיסת העולם האינדיאנית כדרך של מודעות, כדרך של מסע וכדרך של ריפוי. בתקופה של שנתיים בה שהתה בארצות הברית, למדה וחוותה דרך זו כתלמידה של בר הארט וריינבו איגל (מורים אינדיאנים מאותם מעטים שומרי הגחלת, שנותרו להעביר את המורשת והידע של המסורת האינדיאנית, כל אחד בדרכו הייחודית.)
ב-1998, עברה את חניכת Vision Quest "מסע חזון" אשר בהשלמתה קיבלה את השם האינדיאני שלה ואת המחויבות האישית. לנטע תואר שני בתרפיה
הבעתית באומנויות והנושא המרכזי בו עסקה בתחום זה הוא הפוטנציאל של האדם לרפא את עצמו.

להרשמה ותשלום