באוקטובר 2017 השתתפנו בסדנת אמנות חברתית שעסקה בפרשת חטיפת ילדי תימן, המזרח והבלקן. במהלכה נפגשנו עם שלומי חתוכה ויוסי בראומן, אמנים אקטיביסטים בני הדור השלישי הפועלים לתיקון העוולה ההיסטורית.
שלומי חתוכה הוא משורר ומייסד עמותת עמר"ם (עמותת רוח המזרח) לחקר פרשת חטיפת ילדי תימן, מזרח ובלקן. במפגש איתו קראנו שירים מתוך ספרו "מזרח ירח" (טנג'יר, 2015). השירים משקפים את הגזענות המופנית בישראל כנגד בני העדה התימנית, גזענות שחווה מאז ילדותו ועד ימים אלה. במהלך הפגישה דנו בביטוי הפואטי והאישי, בתפקידה של שירה בשינוי המציאות, ובמתח בין זהותו כמשורר לזהותו כאקטיביסט. לאורך הפגישה חשנו בלהט המנחה את שלומי בחתירה להכרה ציבורית בעוולה. השיחה איתו הייתה מרתקת והעלתה תהיות נוקבות לגבי התנהלות המדינה, גזענות בחברה הישראלית, גבולות האידיאולוגיה והמוסר.
יוסי בראומן יצר יחד עם אלעד בן אלול את הסדרה "נביאים מבצע עמר"ם" (2016). סדרת הרשת העצמאית, המחזיקה 12 פרקים, מהווה פריצת דרך בחשיפת הפרשה לתודעה הציבורית בישראל. הסדרה עוקבת אחר חברי עמותת עמר"ם שאוספים עדויות בשטח, מפיצים את הידע אודות הפרשה בחוגים השונים, ומובילים מאבק אקטיביסטי. במהלך הפגישה עם יוסי צפינו בשני פרקים של הסדרה ונחשפנו לעדויות שונות של חטופים, בני משפחות ואנשי צוות שהיו שותפים במנגנון החטיפה. בנוסף, שמענו על היחשפותו לפרשה שהביאה אותו להיאבק למען העלאת מודעות הציבור, ועל תהליך העבודה וההפקה של הסדרה.
בהמשך הסדנה חקרנו עדויות שונות בפרשה והחלטנו לנקוט בפעולה להעלאת המודעות של הסטודנטים והמרצים במכללה. אנו מקווים כי בדרך זאת גם נסייע במאבק להכרה ציבורית. הפעולה מורכבת משלושה חלקים: מיצב אמנותי המוצג במכללה בחודש דצמבר 2017; דיון פומבי שנערך במסגרת ה"שבוע הפוליטי" במכללה-- בהשתתפות רינה מצליח, שלומי חתוכה, עו"ד אביעד לוי, ח"כ נורית קורן וד"ר סיגל עוזרי-רויטברג; וגיליון זה, המוקדש לפרשה.
חלק מאתנו נחשפו בעבר לפרשה זו וחלקנו שמענו עליה בפעם הראשונה בסדנה. יש מאתנו שיש במשפחתם קרוב משפחה שנחטף. כולנו חשנו כי הפרשה חושפת חציית קווים אדומים של המוסר האנושי, והעוול שנגרם לקורבנות זועק לשמיים. הסדנה עוררה בנו מחשבה בנוגע לתפקידנו כאזרחים וכמחנכים בעתיד. העלאת המודעות בנושא חשובה בעינינו למען השגת הכרה ציבורית, לימוד לקחים ובנייה של חברה צודקת ובריאה.