התוכנית מכשירה את הלומדים להנחיה ולהדרכה פרטנית של הורים במגוון גישות פסיכו–חינוכיות. מסלול הלימודים משלב לימודי הורות, תיאוריה ופרקטיקה, וכן כלים ומיומנויות בהנחיה פרטנית של הורים.
התוכנית שמה במרכז את איש המקצוע, את יכולותיו ואת אמונתו בצמיחה, בהתפתחות ובשינוי. במסגרת התוכנית, הלומדים נחשפים לגישות מגוונות בדגש על הגישה ההומניסטית, המעמידה במרכז את האדם ואת הורותו הייחודית. הלימודים כוללים חשיפה לסוגיות בתחומי הורות ומשפחה, סוגיות התפתחותיות לאורך מעגל החיים, למידת מודל התערבות קצר מועד, ורכישת כלים ומיומנויות להדרכת הורים פרטנית.
ראש התוכנית: מיכל שביב
עו"ס (MSW), מטפלת זוגית משפחתית ומדריכת הורים מוסמכת. בוגרת תוכניות ההכשרה של מכללת סמינר הקיבוצים, מכון מעגלים ואוניברסיטת תל אביב. בעלת ניסיון של 20 שנה בהדרכת הורים פרטנית והנחיית קבוצות הורים, מרצה בתוכניות הכשרה שונות בנושאי הורות, משפחה, והדרכת הורים.
התוכנית מתאימה למעוניינים להדריך הורים ולסייע להם בהתמודדות עם אתגרי ההורות : מאמנים ומדריכים בתחומים שונים, אנשי ונשות חינוך והוראה, יועצות שינה, יועצות הנקה, אנשי מקצוע בתחום הבריאות והטיפול, מטפלים אלטרנטיביים והורים המעוניינים לרכוש ידע ולקבל כלים פרקטיים בתחום.
בעת ההרשמה יש להעלות תעודות, טופס קורות חיים, ומסמכים רלוונטיים בהתאם לקריטריונים הנדרשים בתנאי הקבלה
בסמסטרים א' ו־ב' יילמדו קורסים בנושאי משפחה והתפתחות, כגון: צעדים ראשונים בהורות, מושגי יסוד בפסיכולוגיה של המשפחה וסוגיות בהתפתחות הילד. בנוסף, ילמדו כלים ומיומנויות בעבודה עם הורים, כגון: מודל בהדרכת הורים, מיומנויות תקשורת, גישות בהדרכת הורים, הדרכת הורים למשפחות בגירושין ופרק ב', אבהות משמעותית ונוכחת, התמודדות עם שכול בהדרכת הורים וסוגיות בהורות.
בסמסטר השלישי (סמסטר קיץ) יילמדו הקורסים – מודעות אישית ומקצועית וסוגיות יישומיות בהדרכת הורים (כגון: סדנת חשיבה יצירתית, מפגש עם הורות ייחודית, ועוד). כמו כן, ידרשו הלומדים במסגרת סמסטר זה להתמחות בעבודה מעשית: להנחות 2–3 משפחות (הורה יחיד או זוג הורים) בהיקף של 16 שעות, בליווי הדרכה קבוצתית במסגרת קורס פרקטיקום.
מטעם מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה לחינוך, לטכנולוגיה ולאומנויות (ע"ר).
פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים.