- המכון לחינוך מתקדם
- הרשות למחקר ולהערכה
- המרכז לחדשנות ועיצוב למידה
- היחידה לפדגוגיה דיגיטלית
- היחידה לקידום ההוראה
- סטאז' - היחידה לכניסה להוראה
- היחידה למעורבות חברתית
- דיקנט הסטודנטים
- מהו"ת - מרכז ללקויי למידה
- המרכז לאמפתיה בחינוך ובחברה
- החממה ליזמות חינוכית חברתית
- המרכז ליזמות
- המרכז לפדגוגיה מתבוננת
- המכון הישראלי לחינוך היסטורי
הפעילות הבינלאומית של מכללת סמינר הקיבוצים
רקע ומטרות
מכללת סמינר הקיבוצים פועלת לקידום שיתופי פעולה ויוזמות חינוכית בתחומי ההוראה והמחקר הן ברמה הלוקאלית והן ברמה הבינלאומית.
אנו מאמינים שחשיפה והיכרות של פרחי הוראה עם נשות ואנשי חינוך מתרבויות שונות ומגוונות תורמות להבניית פרספקטיבה חברתית וחינוכית רחבה יותר ועמוקה יותר. לכן, טיפוח היזמות הבינלאומיות הוגדר כיעד מרכזי של הפעילות האקדמית במכללה. פעילות זאת, נעשית בהובלתה של רשות המחקר והערכה של מכללת סמינר הקיבוצים, אשר שמה לה למטרה לחזק ולפתח יוזמות ושיתופי פעולה בינלאומיים עם מוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל. באמצעות שיתופי הפעולה אנו מקדמים את תהליכי ההוראה והחקר במכללה ומובילים לקידום פרופסיונלי של חברי הסגל האקדמי ושל הסטודנטים.
הפעילות הבינלאומית במכללה מתרכזת סביב שני צירים מרכזיים
"ניידות קבוצתית" ו"בינלאומיות מהבית"
במסגרת "הניידות הקבוצתית" יוצאות משלחות של סטודנטים לקורסים או לסדנאות קצרות מועד במוסדות להשכלה גבוהה בעולם. במהלך משלחות אלה הסטודנטים מבקרים במוסד הלימודים השותף, נפגשים עם הסטודנטים הלומדים בו ולעתים אף עובדים על פרויקט משותף, מבקרים במגוון בתי ספר המקומיים ועוד.
הציר הנוסף של העשייה הבינלאומית, "בינלאומיות מהבית", בא לידי ביטוי בהוראת קורסים בינלאומיים הנלמדים במכללה. קורסים אלה כוללים בתכנית לימודיהם שיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים בחו"ל, המתקיימים באמצעות מפגשים סינכרוניים ו/או א-סינכרוניים בין הסטודנטים והמרצים במכללה לבין הסטודנטים והמרצים במוסד בחו"ל. קורסים אלה מאפשרים לסטודנטים לחוות חוויה בינלאומית ואף עבודה על פרויקט משותף (מחקר, תערוכה, סרט וכו').
לצורך קידום הפעילויות הבינלאומיות נחתמו הסכמים עם מוסדות מובילים להשכלה גבוהה באירופה וארצות הברית.
פרוייקטים
פרוייקט אירסמוס+ לטיפוח חדשנות ואוריינות פיננסית במוסדות להשכלה גבוהה
מרכזת היחידה: ד"ר אניה גליקמן - anya.glikman@smkb.ac.il
ראש רשות מחקר: ד"ר רינת ארביב אלישיב - Rinat.arviv@smkb.ac.il