ד"ר שרון גבע, ראשת החוג | Sharon.Geva@smkb.ac.il
ד"ר שרון גבע היא מרצה בכירה בחוג להיסטוריה. תחומי המחקר שלה הם היסטוריה של נשים בשואה והחברה הישראלית והשואה מפרספקטיבה של מגדר, נשים במדינת ישראל, תקופת היישוב ותולדות הציונות. ספרה, אל האחות הלא ידועה: גיבורות השואה בחברה הישראלית (הקיבוץ המאוחד, סדרת מגדרים, 2010), זכה בפרס ע"ש מרדכי איש-שלום של יד יצחק בן-צבי. ערכה את קובץ המאמרים השואה: שעת חינוך (הקיבוץ המאוחד ומכון מופ"ת, 2017). ספרה האשה מה אומרת? נשים בישראל בשנות המדינה הראשונות ראה אור בהוצאת מאגנס (2020), ב-2023 פרסמה ביוגרפיה כפולה, כל השאר הוא אלמוות: פרשת חייהם של צביה לובטקין ויצחק (אנטק) צוקרמן, בהוצאת הקיבוץ המאוחד, יד טבנקין ובית לוחמי הגטאות.
שרונה ברגר | Sharona.Berger@smkb.ac.il
שרונה ברגר היא מדריכה פדגוגית להיסטוריה במסלול העל-יסודי, מנחה בתוכנית להסבת אקדמאים וחונכת רשותית (רמת גן - גבעתיים). בוגרת החוג להיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב והחוג לחינוך, במסלול מדיניות חינוך וארגונו (.B.A), בוגרת החוג לחינוך בהתמחות של ניהול מערכות חינוך (M.A), עוסקת למעלה משני עשורים בהוראת היסטוריה ואזרחות בחינוך העל-יסודי במגוון תוכניות ייחודיות ובהדרכות פדגוגיות של מורים במרכז לפיתוח סגלי הוראה ובמסגרת קהילות בית ספריות.
ד"ר אלי בר-חן | Eli.Bar-chen@smkb.ac.il
ד"ר אלי בר-חן הוא היסטוריון של העת החדשה. תחום ההתמחות שלו הוא התקופה הקולוניאלית המאוחרת תוך התמקדות בקולוניאליזם פנים-יהודי בסוף המאה ה-19 וראשית המאה ה-20. בנוסף הוא חקר את ההשפעה הנאצית על צפון אפריקה בכלל וכיבוש טוניסיה במלחמת העולם השנייה. את לימודי הדוקטורט הוא סיים באוניברסיטת תל אביב, ולימד היסטוריה מודרנית באוניברסיטת מינכן, ברלין והאוניברסיטה האירופאית בוונציה. לצד פרסומים אקדמיים כתב רומן בעברית וספר לנוער בגרמנית.
ד"ר אלון גן | Alon.Gan@smkb.ac.il
ד"ר אלון גן הוא מרצה בכיר בחוג להיסטוריה, יו"ר פורום חוקרי הקיבוץ ותנועת העבודה ומנהל המחקר ביד טבנקין. מחקריו עוסקים בחקר הזהות הישראלית מראשית המפעל הציוני ועד ימינו. ספרו, קורבנותם אומנותם: משיח קורבני לשיח ריבוני (הוצאת המכון הישראלי לדמוקרטיה) עוסק בניתוח ביקורתי של הזהות הקורבנית בחברה הישראלית. עורך הספר החינוך הקיבוצי: עבר-הווה-עתיד בהוצאת הקיבוץ המאוחד, סמינר הקיבוצים, יד טבנקין ומכון מופ"ת (2021).
ד"ר ירון ונסובר | Yaron.Vansover@smkb.ac.il
ד"ר ירון ונסובר הוא מדריך פדגוגי להוראת ההיסטוריה. כותב על ומתעניין במורים ובהכשרת המורים; במורכבות של ההוראה ובקסם שלה; באופייה הסיפורי של ההיסטוריה, והקשר שבין ההיסטוריה לספרות; בשאלה איך אפשר לעשות את הלימוד למעניין ומסקרן עבור התלמידים; במקומן של תחושת הבטן ואינטואיציות בחינוך ובמחקר החינוך; בדרכים עקיפות להציץ לתוך כיתת הלימוד; ביחסים שבין האקדמיה לבית הספר; והוא חושב שהניסיון לפצח את סודות הלמידה וההוראה שקול לניסיון להגיע אל האופק – ככל שאתה מתקרב אליו הוא הולך ומתרחק ממך.
ד"ר נמרוד טל | Nimrod.Tal@smkb.ac.il
ד״ר נמרוד טל הוא מרצה בכיר החוקר ומלמד בנושאים של היסטוריה אמריקנית, חינוך היסטורי והוראת היסטוריה. פרסומיו כוללים, בין היתר, The American Civil War in British Culture: Representations and Responses, 1870s to the Present (Palgrave 2015), ו- Cultures of War in Graphic Novels, (Rutgers University Press, 2018). בימים אלו חוקר את ההיסטוריה של הוראת ההיסטוריה בישראל. ביחד עם פרופ׳ אייל נווה, הקים וניהל את המכון הישראלי לחינוך היסטורי בסמינר הקיבוצים. בוגר תכנית מנדל למנהיגות באקדמיה בהכשרה להוראה ועומד בראש תכנית המצטיינים/ות בסמינר הקיבוצים.
ד"ר אמנון יובל | Amnon.Yuval@smkb.ac.il
ד"ר אמנון יובל הוא מרצה בכיר בחוג להיסטוריה במכללת סמינר הקיבוצים ומשמש כראש תוכנית התואר השני להוראת מדעי הרוח בגישה רב-תחומית במכללה. מחקריו עוסקים בשלושה נושאים מרכזיים: הזיקות שבין פוליטיקה, תרבות, חברה ומדע במערב אירופה בשנים שסביב מפנה המאה ה-18; ההקשרים הפוליטיים והאידיאולוגיים של החינוך; והתרבות הפוליטית בת-זמננו. ערך (יחד עם ד"ר דפנה יצחקי) את הספר דיו כתובה על נייר מחוק: חינוך בישראל והסכסוך היהודי-ערבי (רסלינג, 2022). ייסד וערך (יחד עם פרופ' נמרוד אלוני) את כתב העת הרב-תחומי גילוי דעת, העוסק בחינוך, חברה ותרבות.
ד"ר מעין מזור | Maayan.Mazor@smkb.ac.il
ד"ר מעין מזור הוא מרצה בכיר בחוג להיסטוריה. מלמד את תרבויות יוון ורומא העתיקות ותולדות בית שני. בוגר החוגים להיסטוריה וללימודים קלאסיים באוניברסיטת תל אביב. תחומי המחקר שלו הם מיתוסים ותיאוריות של מיתוסים. מתעניין במיוחד בפרשנויות פסיכואנליטיות של מיתוסים. מורה ללטינית. עורך כתב העת הרב-תחומי לחינוך חברה ותרבות "גילוי דעת" בהוצאת סמינר הקיבוצים והקיבוץ המאוחד. שניים מספריו האחרונים: מבוא קצר לתולדות יוון העתיקה, מתקופת הברונזה ועד התקופה הקלאסית (2023), מבוא קצר לתולדות רומא, מייסודה ועד סוף תקופת הרפובליקה (2021), שניהם בהוצאת כרמל.
ד"ר מרב שניצר | Merav.Schnitzer@smkb.ac.il
ד"ר מרב שניצר היא היסטוריונית של ימי הביניים והעת החדשה המוקדמת. היא חוקרת היסטוריה יהודית ונוצרית ומתמקדת בתרבות חומרית והיסטוריה של נשים. במחקריה האחרונים היא עוסקת באופנה ובתרבות האוכל והשתייה במערב. בוגרת אוניברסיטת תל אביב, פוסט דוקטורט במכון הדסה, באוניברסיטת ברנדייס בבוסטון ופוסט דוקטורט במכון ללימודים מתקדמים בסורבון בפריז. ספרה, "אונס בין הלכה למציאות: היחס לכפיית יחסי מין על נשים בקהילות היהודיות בגרמניה וצפון צרפת בימי הביניים", מבוסס על עבודת הדוקטורט והתפרסם בהוצאה לאור של אוניברסיטת תל אביב. מאמריה מתמקדים במחקר התרבות החומרית והם עוסקים באוצרות היהודים ובמהפכת האופנה בימי הביניים.
ד"ר עתליה שרגאי | Atalia.Shragai@smkb.ac.il
ד"ר עתליה שרגאי היא מרצה בכירה בחוג להיסטוריה. אני מתעניינת ביבשת אמריקה: בהיסטוריה שלה, בא.נשים שהגיעו אליה – בכפייה או מרצון – במאות השנים האחרונות, בתרבויות המגוונות שבה וביחסי הכוח שבין ארצות הברית לאמריקה הלטינית. למדתי לתואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה וכתבתי דוקטורט בחוג להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב על הגירה "הפוכה" באמריקות, שפורסם כספר Cold War Paradise: Settlement, Culture, and Identity-Making among U.S. Americans in Costa Rica, 1945-1980. פרוייקט המחקר הנוכחי שלי עוסק בדרך הפאן אמריקנית שחוצה את היבשת מאלסקה לפטגוניה, והוא זכה במענק מחקר מטעם הקרן הישראלית למדעים. אני מלמדת קורסים בהיסטוריה ותרבות של יבשת אמריקה ובהיסטוריה בעל פה.