התכנית לא תיפתח בתשפ"ב
ראש התכנית: אילת ברק נחום, מטפלת בבישול PhD
טיפול בבישול הוא כלי טיפולי חדשני המתבסס אט אט במסגרות הטיפול השונות. מטפלים בבישול, בעיקר בתחילת דרכם, זקוקים לסיוע וליווי בשילוב של הכלי הטיפולי החדש בעבודתם. כמו כן מתוך ההתנסות בפועל בעבודה בשטח עולה הצורך להעמיק ולהרחיב את הידע בנושאים טיפוליים ותיאורטיים שנידונו בתוכנית הלימודים בצורה בסיסית. במהלך עשר השנים בהן קיימות תוכניות הכשרה לטיפול בבישול הלכה וגדלה קהילת העוסקים בתחום ועולה הצורך לשיתוף של תכנים ייחודיים, בניית קשרים מקצועיים ויצירה משותפת של ידע.
מטרת הקורס
תכנית ההדרכה תיתן מענה לצורך של מטפלים בבישול בהרחבת הידע והעמקה בו. כמו כן תאפשר התוכנית שיח קבוצתי מפרה של התפתחות מקצועית תמיכה וליווי בהנחיה של קבוצות בישול וטיפול פרטני. במהלך המפגשים יוצגו וינותחו תיאורי מקרה שיובאו על ידי המשתתפים וכן יוצגו מאמרים לקריאה משותפת וניתוח. בתוכנית ישולבו הרצאות אורח שיסייעו ללומדים להעמיק ולהרחיב את הידע בטכניקות טיפוליות ובתיאוריות נוספות.
אוכלוסיית היעד
מטפלים בבישול, בוגרי תוכנית הלימודים לטיפול בבישול בסמינר הקיבוצים ובאונ' העברית.
בין הנושאים הנלמדים
- העברה והעברה נגדית בטיפול בבישול.
- התנגדות.
- הדרכת הורים.
- ארוחה משפחתית וטיפול דיאדי.
- העמקה בתיאוריות התפתחותיות הקשורות בהזנה.
מקום הלימודים
הלימודים יתקיימו במטבח טיפולי מאובזר ברח' אליעזר קפלן 5 בתל אביב. למגיעים מרכבת השלום: 14 דק הליכה נגישות לאוטובוסים רבים וחניונים (הבימה, חניון דובנוב, חניון לסקוב).
היקף הלימודים
15 מפגשים לאורך שנת הלימודים, ימי א' אחת לשבועיים בין השעות 9:00 ל 12:00.
סה"כ היקף התכנית - 60 שעות אקדמיות
קבלה
בוגרי תוכניות הלימודים לטיפול בבישול.