המרכז לאמפתיה בחינוך ובחברה כולל את מוזיאון האמפתיה אשר מהווה את 'מגרש המשחקים' האמנותי של החוויה האמפתית. המוזיאון המכללתי, הינו הרפתקני ואקספרימנטלי: הוא מציע מרחב דינמי היוצר הזדמנויות להיכנס לנעלי הזולת – פשוטו כמשמעו, ולהכיר את סיפורו. חוויית הכניסה לנעלי הזולת מוצעת באמצעות פרויקטים ומיזמים חברתיים-אמנותיים המהווים חלק מהותי מן המרכז כמו "קפה סיפור", "הספרייה האנושית", הנגשת אמנות לעיוורים, Toms-style your sole ועוד.
סטורי קפה
Story Café מהווה נקודת מפגש לאנשים המעוניינים לשתף בסיפור אישי, ולהכיר סיפורים של אחרים. המשתתפים מוזמנים להסריט את סיפוריהם, ולהכניסם למאגר 'הספרייה האנושית' שבמרכז.
Story Café מהווה גם מקום להפעלת דמיון המבקרים - להעלאת רעיונות ופעילויות אמנותיות בהתאם לצרכים ולחלומות של כלל באי המכללה.
The goal is to provide people of all backgrounds and beliefs with the opportunity to tell, share and preserve the stories of our lives.
We do this to remind one another of our shared humanity, to strengthen and build the connections between people, to teach the value of listening, and to weave into the fabric of our culture the understanding that everyone’s story matters.
אנו מזמינים אתכם
- מבקרים (מן המכללה ומחוצה לה) המבקשים להשמיע סיפור מחייהם.
- מרצים/סטודנטים/ילדים המבקשים לשתף בסיפורים חווייתיים מן ההקשר החינוכי.
- סטודנטים מהפקולטה לאמנויות ל'פורום מוזיאון האמפתיה' כדי ליזום ולהפיק תכניות ייחודיות לפינה זו.
- ראשי המחלקות והתכניות השונות במכללה לצורך גיבוש רעיונות המותאמים לצרכים ייחודיים.
'הספרייה האנושית'
'הספרייה האנושית' הינה תנועה בינלאומית הקוראת תגר על אפליות ודעות קדומות באמצעות אינטראקציות חברתיות. התנועה הוקמה בדנמרק בשנת 2000, והיא מתפרשת כיום על פני למעלה משבעים מדינות ברחבי העולם. התנועה משתמשת בשפה ובמנגנון של 'ספרייה' כדי ליצור תנאים לשיח באווירה מכבדת, וכניסה לתהליך של שינוי עמדות והתנהגויות כלפי אנשים הנדחקים לשולי החברה.
כמו ב'ספרייה רגילה', המבקר 'בספרייה האנושית' יכול לבחור ספר ממיגוון כותרים. ההבדל הוא בכך שהספר המושאל הינו אדם והקריאה הינה שיחה.
המרכז לאמפתיה בחינוך ובחברה מאמץ את הרעיון שבבסיס 'הספרייה האנושית', ועוסק בפיתוחו ובהתאמתו לתנאים ולצרכים של המכללה והקהילה.