תקצירים של קורסים מעשיים
שנה א'
פרמייר ואפטר אפקטס
ענבל צירקלביץ
תוכנות מקצועיות לעריכת וידיאו, המאפשרות לערוך ולמזג קטעי וידיאו, להוסיף להם כותרות, טקסטים, אנימציות ואפקטים.
אוריינות ממוחשבת - פוטושופ
אורנית סלע
לימוד של התוכנה לעריכה גראפית, המשלבת מגוון רחב של כלי גרפיקה מתקדמים לכל תחומי עיבוד ובניית תמונה. התוכנה מאפשרת לבצע עיבודים שונים לצילום (הבהרה/הכהייה של תמונה, חידודים, טשטושים, חיתוכים, ותיקוני צבע שונים).
סטודבינתחומי : עקרונות יסוד בחשיבה חזותית
דוד דניאל
מטרת הקורס הינה הקניית בסיס איתן לחשיבה ויזואלית מקורית וביקורתית, לימוד ותרגול של יסודות השפה החזותית בעיקר מהופעותיה באמנות הפלסטית העכשווית(ציור, פיסול, וידיאו ומדיה) ודיון מתמשך בתכלית העשייה ובהשחזת ה"מסר" האמנותי.
נושאים מרכזיים כאותנטיות, אמנות וחיים, אמנות כאוטונומיה, אמנות וחברה יטופלו לצד נושאים פורמליים: צבע, גודל, צורה, יחס ותנועה כמסמני יסוד, קומפוזיציה ותפיסות שונות של קומפוזיציה. תפיסת החלל-זמן באמנות הפלסטית לסוגיה ,ריבוי שפות ייצוג, שפות ייצוג חדשות וטשטוש הגבולות בין המדיומים המסורתיים.
צילום א'
יאיר ברק
בקורס זה לומד הסטודנט להביע רעיון דרך שימוש במדיום הצילום, הוא מתוודע למרכיבים הטכניים ולשפה הצילומית תוך כדי התנסות מעשית ודיון בעבודותיו. לפני כל תרגיל מתקיימת הרצאה בליווי שקופיות עם עבודות צלמים מראשית הצילום ועד היום המשמשות להדגמת הנושא, מעניקות השראה, ומרחיבות את הידע של הסטודנט בתולדות הצילום.
בין הנושאים: תקציר ראשית הצילום, מושגים טכניים בצילום, השימוש במצלמת DSLR, התבוננות באור; סוגי תאורה שונים והשפעתם על הנושא המצולם, המסגרת (frame), צילום תנועה: טשטוש והקפאה, ביטוי רעיון מופשט (למשל מושג הזיכרון), יומן צילומי, זמן, מקום, יצירת סידרת צילומים.
יסודות הווידאו והקולנוע
חן שיינברג
קורס סדנאי שבו הסטודנטים לומדים ומתנסים בצילום ועריכה של תרגילים קצרים במטרה ללמוד כיצד להשתמש במצלמת הוידאו ככלי ביטוי אישי אמנותי וכלי לחשיבה וויואלית.
בקורס נלמדים עקרונות השפה הקולנועית ושפת הוידאו-ארט תוך כדי צפייה בעבודות וידאו וקטעי סרטים שמשמשים כהשראה לצילום התרגילים השונים.
הסטודנטים ילמדו כיצד ניתן להשתמש במצלמה כאמצעי להתבוננות מעמיקה בעולם ואת השלבים ביצירת עבודת וידאו.
רישום וציור
גליה אורי / אלה גולדמן
החלק הראשון של הקורס מוקדש לרישום. לביסוס יסודות טכניים של השפה. החלק השני של הקורס יוקדש לציור בצבע. באמצעות לימוד הכלים הטכניים - הקורס עוסק בהתבוננות, בהפניית המבט, בניקיון המבט העצמי ממבטים אחרים, ביצירת מבט שרואה וחש את עצמו ואת מה שבחוץ ומה שבפנים.
פיסול: אובייקט גוף חלל
דוד פאר/חנאן אבו חוסין
מטרת הקורס הינה הכרה ולימוד גישות בסיסיות בפיסול והבנת העקרונות של העיצוב התלת מימדי. הסטודנטים ירכשו ידע וכישורים להשתמש בכלים בסיסיים, טכניקות שונות. הבנה של האפשרויות והמגבלות של מגוון חומרים באמצעות תרגילים שיאפשרו להם ביטוי אישי והבנת המדיום והתנסות בתהליכי יצירה מהרעיון ועד לפסל המוגמר. השעורים כוללים הכרות עם אמני פיסול חשובים ויצירותיהם.
סדנת כלים ומכשירים
אסיסטנט: חנאן אבו חוסין
הקורס מיועד להקנות לסטודנט ידע ומיומנות הנדרשים לעבודה ולהפעלת כל הציוד שבסדנת המודלים, תוך תכנון נכון של תהליכי עבודה, שימוש יעיל בחומרים ובכלים ושמירה על אמצעי הבטיחות.
שנה ב'
סטודיו בינתחומי
אבי מילגרום
סטודיו מרכזי של שנה ב המחולק ל-2 חלקים. חלקו הראשון יעסוק ב"עתיד". ננתח מגמות עתידניות והקשר שלהן לאמנות. נעסוק ביצירה רלוונטית ברמה הקונספטואלית והטכנית. חלקו השני יוקדש לפרויקט שלם ומגובש אשר יוצג בתערוכה מחוץ לכתלי בית הספר.
וידיאו פרפורמנס
שחר מרקוס
הקורס מתמקד בפעולה האמנותית המוצגת במדיום הוידיאו. במהלך הקורס נתוודע לאמנים העושים שימוש ביכולתם המיצגית כדי ליצור עבודות וידאו המעמידות את האמן במרכז היצירה. נלמד את ההיסטוריה,התיאוריה והביקורת של וידאו פרפורמטיבי.
ציור רעיוני'
מלי דה-קאלו
אחת המטרות המרכזיות של הקורס היא לכוון את התלמידים להבין לחשוב את שפת הציור כהרחבה של הפרקטיקה המעשית הבסיסית. במסגרת זו, הסטודנטים יעמיקו את התנסותם בעבודה בצבעי שמן, אך יינתנו אפשרויות נוספות לכל התנסות מדיומאלית המקדמת תפישות ורעיונות ציוריים. הקורס בוחן את יחסי הגומלין בין תוכן/ צורה / מדיום/ טכניקה כחלק מיסודות השפה החזותית וכחומרי בניין לחשיבה ועשייה יצירתית, ובאותה מידה מכוון את הסטודנטים לטפל בתכנים רעיוניים ואישיים כאחד.
פיסול ומיצב
אורית אדר בכר/יעל אפרתי
מטרת השיעור הינה להקנות מושגי בסיס בפיסול ומיצב, ולפתח את יצירתם של הסטודנטים, תוך לימוד והבנה של מהלכים וזרמים שונים בתחום; אמנות המאה ה20 ועד כה. נתמקד בעבודה מעשית בשיעור(בסדנא) ומחוץ לו, לצד רכישת ידע מלווה; נתרגל עקרונות, ופרמטרים שונים במהלך העבודה בסדנא ובתרגילי הבית; נשים דגש על עבודות הסטודנטים האישיות, תהליך היצירה ומשמעויותיו.
שנה ג'
סטודיו בינתחומי
מלי דה קאלו
קורס מרכזי השואף להכין את הסטודנטים לקראת פרוייקט הגמר של שנה ד'. מטרות הקורס: פיתוח וחיזוק תהליכי עבודה אינדיבידואלים ובניית גוף יצירה מובחן ועצמאי, המבוסס על מחקר וחיפוש מעמיקים. גיבוש נוכחות וקול אישי כל זאת במסגרת דיון ביקורתי משותף ובחינת התהליך ביחס לאמנות כיום ולתולדות האמנות בכלל.
הקורס מבוסס על הנחייה אישית וקבוצתית. נושאי הקורס ייבחרו בהתאם לתכנים שיעלו מתוך תהליכי העבודה האישיים של הסטודנטים. נצפה באמנים רלוונטים ובתהליכי היצירה שלהם, נבחן טקסטים מתאימים, נצא לסיורי גלריות, ונערוך מפגשים ביקורתיים על העבודות.
פרפורמנס, גוף וריטואל
אורי דרומר
הקורס משלב סדנת פרפורמנס עם הכרה של תולדות אמנות הפרפורמנס, אמני ואמניות המייצג, מושגים בסיסיים וכדומה.
סדנת ציור מתקדמים
נטע ליבר שפר
הקורס הינו פיתוח והמשך של קורס ציור רעיוני משנה ב'. העבודה בקורס הינה פרטנית ומכוונת לפרויקטים אישיים הממשיכים את חקר השפה הדו- מימדית ציור על מגוון המדיומים והאפשרויות הגלומות בו. על הסטודנטים מוטל להגדיר ולהביא את הנושאים והרעיונות הבוערים בהם כעולמות תוכן.
פיסול ומיצב
הילה לולו לינ
סדנת פיסול, המשך לסדנת הפיסול של שנה ב'. מטרת הסדנה לקדם את יצירתם האישית, המתפתחת, והמתעצבת של הסטודנטים בפיסול ומיצב. נתמקד בעבודה מעשית בסדנא ובסביבה החיצונית לצד רכישת ידע מלווה על מהלכי הפיסול במאה ה-20 והנחייה אישית; נתמקד במיוחד בעבודות הסטודנטים האישיות - פיתוחן ושיכלולן, בתהליך היצירה ומשמעויותיו, ונשאל אודות פיסול ומיצב היום ובישראל.
סדנת סאונד ומדיה - שנה ג'
אורי דרומר
סדנת וידיאו מתקדמים "זמן אוויר"
אבי מילגרום
בקורס "זמן אויר" נלמד כיצד לתכנן ולחשוב על עבודת וידיאו כמכלול המתייחס לשאלות מהותיות, כגון איך העבודה אמורה להיות מוצגת? באיזה חלל? מה יחסה לאוביקטים ממשיים? לאיזה ז'אנר היא רוצה להשתייך? עם מה היא מתכתבת? לאיזה מודל כלכלי היא שייכת? וכד'.