חדש בתכנית – מגמות חדשות בתוכנית הלימודים לתואר M.Ed באוריינות חזותית בחינוך במסלול ללא תזה
ABR באמנות – יצירה ומחקר (Art Based Research)
ראשת המגמה: ד"ר הדרה שפלן קצב
במוקד הלימודים במגמה עומדים תהליכי יצירה אמנותית אישית, בליווי אמן בכיר שישמש כמנטור, יחד עם למידה קבוצתית במודל של שיח עמיתים. מסלול זה מיועד לקדם את המקצועיות וההתמחות של האמנים והאמניות, אנשי חינוך לאמנות, כיוצרים וחוקרים הומניסטיים, תוך אינטגרציה בין מחקר, יצירה, חינוך והוראה.
בסוף הלימודים יוצגו עבודותיהם של אמני ואמניות המגמה בתערוכה קבוצתית, וכן תוגש עבודת גמר עיונית המבוססת על תהליכי היצירה האמנותית האישית בזיקה לחינוך ולהוראת המקצוע. עבודה זו היא מעין סיכום חקרני ומלומד של הנושאים והתהליכים המעמיקים שהוטמעו במהלך שתי שנות הלימוד.
6 ש"ש המפוזרות על שתי שנות הלימוד הסטודנטים של המגמה עובדים בסטודיו שלהם או בסדנאות בקמפוס ומקבלים הנחייה אישת מהמנטורים בנקודות מפגש מתואמות מראש.
אנתרופולוגיה חזותית
ראש המגמה פרופ' אבנר פיינגלרנט
אנתרופולוגיה חזותית היא תת-תחום אקדמי של אנתרופולוגיה. היא חותרת להבעה חזותית וקולית של מחקרים אתנוגרפיים באמצעות סרטים, צילום סטילס, ואודיו. האנתרופולוגיה החזותית שואפת להבין ולהמשיג באופן שיטתי את הדימויים החזותיים והקוליים בהקשריהם החברתיים והתרבותיים, על מנת לקיים דיאלוג בין פרטים קהילה ולחבר בין תרבויות. כלי העבודה החדשים במערכות החינוך והאקדמיה מונעים על ידי יכולות השפה האודיו ויזואלית. אלו הפכו להיות כלי הכתיבה החדשים, אמצעי הביטוי והמבע העכשוויים בכל תחום ותחום, בין אם הלימודי מחקרי, ובין אם היצירתי והפדגוגי. כלי המחקר האנתרופולוגים ואמצעי הביטוי האודיו ויזואליים יאפשרו יצירת מתודות הוראה וחינוך, יצירה ומחקר, שאינם קיימים היום באקדמיה הישראלית.
עיצוב Socially-Engaged Design - SED
ראשת המגמה: דנה צרפתי
אשכול ההתמחות נין במסגרת התוכנית לתואר שני בלימודי אוריינות חזותית, והיא מיועדת למורים-מעצבים, בשיטת למידה מבוססת פרויקטים (PBL). אשכול זה המעניק כלים להניע שינוי באמצעות עיצוב למטרות של השפעה חברתית ואקטיביזם.
בתכנית יוכשרו יזמים בתחום העיצוב החברתי, כסוכני שינוי במקומות בהם הם עובדים או שיעבדו בעתיד – אם בבתי ספר ואם בעבודה בקהילה. האשכול מעניק את סל מיומנויות המאה ה- 21 ומשלב פרקטיקה ותיאוריה, יזמות יצירתיות וחדשניות ההכרחיים בעולם מתפתח. כלים אלו נשענים על פרויקטים מבוססי שיתוף פעולה עם ארגונים ורשויות. במסגרת שיתופי הפעולה יעמדו בפני כל סטודנט.ית אתגר חברתי, והוא או היא יתבקשו לקדם עבורו פתרון, באמצעות חשיבה עיצובית מקיימת.
אשכול זה, הינו חלק מתכנית לימודי אוריינות חזותית בחינוך (M.Ed). תכנית הלימודים הכוללת הינה בת 18 ש"ש, ומסלול ההתמחות הוא בן 6 ש"ש.
משך הלימודים: 4 סמסטרים (שנתיים)
יום אחד בשבוע (יום שני) ועבודה בסדנת העיצוב (בערב)