אודות הספריה

הספריה פתוחה בימים א' - ה' בשעות 07:30 - 18:45. בימי ו' וערבי חג הספריה סגורה.
הספריה באה לענות על צורכי הסטודנטים והמרצים בתחומי הלמידה, ההוראה והמחקר, וכן על צורכי ההעשרה התרבותית ופיתוח כישורים מתקדמים של אוריינות מידע. אוסף הספריה מונה כ- 90,000 כותרים בעברית ובאנגלית, וכולל חומרים בתחום מדעי החברה והרוח, מדעי הטבע, מדעים מדויקים, ספורט וחנוך גופני, אומנויות, וכמו כן את מגוון תכניות הלימודים. מספר כתבי העת עומד על כ- 950 בעברית ובאנגלית.

הספריה מנויה על מגוון מאגרי מידע בתחומים הנלמדים במכללה. המאגרים עומדים לרשות הסטודנטים והמרצים מעמדות עבודה בספריה, בקמפוס, ובחלקם גם מהבית. קטלוג הספריה ממוחשב בתוכנת "אלף 500" ומשולב גם ברשת בספריות הבין-אוניברסיטאית.

הספריה מקיימת קשרי השאלה בין-ספרייתית עם ספריות אוניברסיטאיות ומכללתיות לשירות המרצים והסטודנטים. ספרני היעץ עומדים לרשות באי הספריה בכל שעות פעילותה בכל שאלה של חיפוש מידע, שימוש במחשבים או התמצאות בספריה. בספריה כיתת מולטימדיה מתקדמת המשמשת להדרכת הקוראים באוריינות מידע. הדרכות לשימוש מתקדם במשאבי הספריה, במאגרי המידע ובאינטרנט מוצעות לסטודנטים ולמרצים במהלך כל שנת הלימודים, ומותאמות לצרכים האקדמיים הרלוונטיים להם.

ועדת ספריה

ועדת הספריה הוקמה במאי 2002 כוועדה מתמדת, הפועלת במסגרת הוועדות האקדמיות שליד הנהלת המכללה.
חברי ועדת הספריה ויו"ר הוועדה מתמנים על-ידי רקטור המכללה וכפופים לה.
הוועדה מורכבת מנציגי מדעי הרוח, מדעי החברה ומדעי הטבע, ומנהלת הספריה היא חברה קבועה בוועדה מתוקף תפקידה.

יעדים
יעדיה המרכזיים של הוועדה הם: לייעץ למנהלת הספריה בגיבוש מדיניות, נוהלים ויוזמות לתפעול הספריה, לפיתוחה. ליזום ולעודד קשר בין גופים מקבלי ההחלטות במכללה לבין הספריה; לסייע בהשגת משאבים לפיתוח הספריה.