ותשקוט הארץ

ייעוץ תיאטרון:דיויד קורן
ייעוץ מוסיקה: נעמה רדלר
תאורה: תמר אור

בבית הספר לאמנויות המחול של סמינר הקיבוצים מתפתחת בעשור האחרון מגמה ללימודי תיאטרון-מחול, שהיא ייחודית ובלעדית מסוגה בארץ. בתוכה מתקיים בארבע השנים האחרונות קורס קומפוזיציה ייחודי בז'אנר המתהווה: מסך - במה. ז'אנר זה מהווה תפישה אמנותית חדשה בתחום ההשקה בין אמנויות המחול והבמה לבין אמנויות המסך. בתואר בראשון הקורס הוא חלק מתכנית הלימודים של הסטודנטים בשנה ג', במסגרת עבודות יצירה אישיות בקורס קומפוזיציה.

את הקורס מנחה שרון רשף ארמוני, ראש ביה"ס לאמנויות המחול וכוריאוגרפית מקצועית, שהגתה את הרעיון, ואיתה חונכת את תחום הוידאו לי ינור, אמנית וידאו אינסטליישן מצליחה בארץ ובעולם. כמו כן, הסטודנטים מקבלים ייעוץ דרמטורגי מהבימאי דיוויד קורן, מורה לבימוי ומשחק, וייעוץ מוסיקלי מנעמה רדלר, מוסיקאית ויוצרת, בוגרת המסלול לתיאטרון מחול.

השנה נושא הקורס הוא "מלחמה" - מתוך רעיון רחב ורב-פנים זה יצאו הסטודנטים לחיפוש קונספט ולהבנייה של יצירה אישית בתחומים הפוליטי, הזוגי, החברתי, הנפשי.

במסגרת המופע תעלה יצירה, שהיא שיתוף פעולה מקצועי בין בית הספר לאמנויות המחול של סמינר הקיבוצים לבין בית הספר הגבוה לדרמה "לודוויג סולסקי" בקראקוב, הפקולטה לתיאטרון מחול בעיר ביטום, פולין, בראשות ד"ר יאצק לומינסקי – כוריאוגרף ומנהל תיאטרון. שיתוף הפעולה בין הפקולטות מתקיים בכמה מישורים במשך שלוש השנים האחרונות, ומתבטא בין היתר ביצירה משותפת של ארבעה סטודנטים – שניים ישראלים ושניים פולנים.

השלב הראשון של הפרויקט התקיים בעיר ביטום, בפולין: שני הסטודנטים הישראלים נסעו עם שרון רשף לתקופה בת שבוע במהלך פברואר, והחלו לעבוד על הפרויקט. בחודשים האחרונים שני הזוגות עבדו במקביל, כל זוג בארצו, תוך קשר מתמיד באמצעות האינטרנט. לאחר הגעתם של הסטודנטים הפולנים לארץ לתקופה של שבועיים הכוללת חזרות אינטנסיביות, צילומים ועריכת וידאו, תעלה היצירה המשותפת במסגרת המופע: "ותשקוט הארץ".

מועדי מופעים:
2.6.13 ראשון 20:30