חדש! טיפול באמצעות בישול

מאז ומתמיד היה הבישול חלק מהותי בהתפתחותו של המין האנושי ומאז ועד היום משמש המטבח מקום מרכזי בבית סביבו חווים ומגבשים קרבה משפחתית. מחקרים רבים מצביעים על היותן של האכילה והעיסוק במזון פעולות חיוניות המסייעות לאדם לשרוד בתנאים משתנים.

טיפול בבישול הוא טיפול חדשני המבוסס על תיאוריות פסיכולוגיות של התקשרות (attachment) ויחסי אובייקט. הטיפול מתייחס לחשיבות של מזון והזנה ביצירת קשרים ראשוניים (החל בינקות) ובהתפתחות האישיות בכלל. טיפול בבישול אומר בעצם הרחבת ההסתכלות על אוכל, לא רק "דלק לגוף" כי אם פעילות בעלת מאפיינים רגשיים משמעותיים.טיפול בבישול הוא טיפול חדשני המבוסס על תיאוריות פסיכולוגיות של התקשרות ויחסי אובייקט. הבישול בדומה לאמנות הוא תהליך יצירתי ומהנה המהווה הזדמנות להבעה עצמית וצוהר לעולמו הפנימי, הרגשי והחברתי של המטופל. באמצעות החשיפה החושית האינטנסיבית יכול המטופל להתחבר לתחושותיו, רגשותיו, וחוויות הילדות שלו ולעבד דרכו מגוון רחב של מחשבות ורגשות.

שילוב בישול בעשייה הטיפולית והשיקומית נועד לתת מענה למגוון סוגיות העולות דרך האכילה והבישול ולהפוך את פעילות הבישול במסגרות חינוכיות וטיפוליות-שיקומיות לפעילות מובנית, מתוכננת ומעוגנת תיאורטית.

מטרת הקורס

להכשיר מטפלים לשילוב בישול בעבודתם הטיפולית במסגרת פרטנית או קבוצתית. במהלך הלימודים יחשפו הסטודנטים לשיטת הטיפול הייחודית ומאפייניה כאמצעי תקשורתי יעיל בין המטפל למטופל וטכניקת טיפול חדשנית באמצעותה ניתן לעבד מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים ותקשורתיים כמו מיומנויות חברתיות, מסוגלות עצמית ודפוסי קשר. התכנית כוללת למידה תיאורטית והתנסות חווייתית בבישול משותף.

קהל היעד

ההכשרה היא כלי נוסף למטפלים בעלי הכשרה והסמכה טיפולית, כגון: עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, מרפאים בעיסוק, דיאטנים קליניים, קרימינולוגיים ואחיות. במקרים מיוחדים תישקל מועמדותם של בעלי מקצועות טיפוליים אחרים על פי החלטת ועדת הקבלה.

בין הנושאים הנלמדים

  • הקניית כישורים חברתיים באמצעות בישול
  • פיתוח קוגניציה ויכולות מוטוריות
  • שכלול היכולת לקשב ומודעות גופנית
  • שילוב תובנות תזונתיות ומבט רחב על מגוון סוגיות רגשיות הקשורות להזנה
  • תיאוריות שונות העוסקות בקשר בין הזנה לעולם הרגשי
  • השימוש בחושים באכילה ובישול
  • למידה קוגניטיבית ופיתוח יצירתיות באמצעות בישול
  • אכילה רגשית וחברתית וכן מגוון סוגיות חברתיות
  • משפחתיות ואקולוגיות הקשורות במזון אכילה ובישול

מקום הלימודים

רוב השיעורים יתקיימו במטבח מאובזר וכשר הנמצא בבית הספר "נתיב", רח' משה דיין 45, תל אביב.
במהלך השנה יתקיימו סדנאות מרוכזות וכן סיור בחווה אקולוגית כחלק מתכנית הלימודים.
חומרי הגלם כלולים בשכר הלימוד.

היקף הלימודים

תכנית חד-שנתית בהיקף של יום לימודים בשבוע, ימי רביעי בין השעות 16:15-20:30
כל מפגש  יהיה מורכב משלוש שעות אקדמיות של לימוד עיוני ושלוש שעות אקדמיות של לימוד מעשי.

תנאי קבלה

  • תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי מוכר בתחום הטיפול
  • שנתיים ניסיון בעבודה טיפולית
  • ראיון אישי/ועדת קבלה

תעודה

תעודת סיום מטעם מכללת סמינר הקיבוצים

לקבלת מידע נוסף, אנא מלא/י את הפרטים ונחזור אליך בהקדם:

* שדות חובה מסומנים בכוכבית

מרכז ייעוץ ורישום
א'-ה' 08:00 - 17:00

03-6901200
הרשמה אונליין